Scurtmetrajul românesc care merită toată atenţia noastră

Scurtmetrajul “Superman, Spiderman sau Batman” al lui Tudor Giurgiu a fost desemnat câştigătorul galei Academiei de Film Europene (EFA) desfăşurata la Malta în 2012. Privindu-l, veţi descoperi povestea emoţionantă a unui băieţel de cinci ani, care încearcă din toate puterile lui să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Ce cadou mai frumos ar fi putut primi regizorul român Tudor Giurgiu, decat sa fie distins de Ziua Naţională a României cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj european la Premiile Academiei Europene de Film, pentru această peliculă.

“Superman, Spiderman sau Batman” a mai fost premiat la Kaliber 35 Munich Internaţional Film Festival şi a mai fost desemnat cel mai bun scurtmetraj la Aspen Shortfest.

Clujeanul Doru Lupeanu, autorul scenariului pentru „Superman, Spiderman sau Batman” a surprins foarte bine inocenţa copilăriei, acea perioadă în care eroii de benzi desenate sunt capabili să salveze vieţile oamenilor, în contrast cu problema reală de sănătate a mamei lui Aron.

Din distribuţie fac parte: Adriana Bailescu,  Zsolt Bogdán (tatăl), Ovidiu Crişan, Elena Ivanca, Cornel Raileanu, Maria Seles, Aaron Şerban.

Merită cu prisosinţă 11 minute din timpul vostru.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments