Psihosan, Targu Mures – clinica terorii

Clinic2
Este o afacere meschina, si nu un spital.
Personalul este exploatat la maxim, psihologul se incuie pe dinauntru in biroul sefului sau atunci cand e cautat de pacienti, batrani senili bantuie holurile si intra prin camere, la nimereala. Se face curatenie la modul psihotic, chiar si la 4 ore interval.
In sala de mese miroase a moarte. Se serveste conform cu meniul taranului roman din Transilvania sec. XVI: dimineata, un ou omleta + paine, la pranz cartofi + paine, seara gris cu lapte, fara paine. Doctorita face o criza de isterie daca vede o cutie de bere fara alcool. Bate apa in piua cat de nociv este acoolul, si ramane surda cand i se spune ca nonalcoholic inseamna fara alcool, adica nu e.
Este un lagar de concentrare. Psihologul aplica pricipiile fasciste, tratand pacientii ca pe niste
rebuturi umane.
Pacienti veniti 2 saptamani se trezesc blocati, si nu li se face externarea pe motiv ca doctorul dispare brusc, fara sa anunte. Buimaciti, asteapta, fara sa stie cat va mai dura sau cat o sa-i mai coste in plus. Altii sunt tinuti abuziv, fara formalitatile legale necesare, adica fara ca acestia sa se fi internat de buna voie in acesta clinica particulara.
Clinic1
O pacienta, Irina, stravezie si incercanata, le spune ca vrea acasa, caci nu-i place. I se raspunde
ca asta nu se va intampla pana cand nu va intelege cat de bine e acolo. “Adica trebuie sa
trambitez peste tot ca aici e bine?” Stupoare. Vrea sa plece si intreaba de ce e inchisa, ce a facut? Este etichetata drept „revendicativa”, cuvant care face parte din descrierea paranoiei, o descriere lunga, dar nu conteaza. Avem un element. Busted! Inseamna ca mai sta, nu poate fi externata!
Este locul perfect pentru delincventii care vor sa scape de pedeapsa si au nevoie de o adeverinta medicala, caci doctorul se pricepe la diagnostice.
El viseaza ca multi prosti vor veni si se vor interna la Psihosan, si-l vor face bogat. Intre timp,  fiecare nou-venit e o vaca buna de muls sau o gaina de jumulit.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments