O specie înfricoşătoare de dinozaur zburător a fost descoperită.

Acest dinozaur zburător a avut cel mai înfricoşător set de fălci pe care lumea le-a văzut vreodată – ticsite cu sute de dinţi extrem de ascuţiţi.

Cu o deschidere a aripilor de 2,7 metri, cu siguranţă împrăştia teroare prin rândul celorlalte vieţuitoare de acum 95 de milioane de ani. Plutind deasupra terenurilor de vânătoare în efective numeroase, se pare că ar fi fost prădatorul suprem în acel moment. Mandibula acestuia, lungă de 36 de cm cu doi dinţi intacţi, a fost descoperită într-un site arheologic ,de către un vânator amator de fosile. Experţii au analizat probele şi au ajuns la concluzia că arata astfel:

Paleontologii se confruntă acum cu o descoperire remarcabilă, şi au numit noua specie „Aetodactylus halli” după numele lui Lance Hall, cel care a gasit-o. Acesta a donat preţioasa relicvă Muzeului de Paleontologie din Dallas.

Aetodactylus halli este un tip de pterozaur care aparţine unui grup de reptile zburatoare. Pterozaurii au survolat cerul în a doua parte a Triasicului, acum mai mult de 200 de milioane de ani, până la sfârşitul Cretacicului, perioadă care a durat până în urmă cu 65 de milioane de ani, când au dispărut.

Cel mai mare pterozaur care a fost înregistrat până acum este Quetzalcoatlus, cu o deschidere a aripilor de 13.7 metri, fiind cea mai mare creatură care a zburat vreodată.


Sursa foto: TheSun

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Renato
12 years ago

Mmmm…kinda scary…. but 🙂 E dragut 🙂 mi-as dori un animalut asa

adinush
adinush
12 years ago

foarte interesant.:x imi place

doryn
doryn
12 years ago

Î:Ce rezultă dacă încrucişezi un şoarece cu un triceratops?
R:Găuri imense în perete…:x