VedetePeNet.ro Vedetele de la TV sunt si pe www

Imprumut pentru Saudi Aramco; German Hydropower anul 2030

SaudiAramco_Vedetepenet.ro

Saudi Aramco e in discutii cu bancile pentru un imprumut de 10 miliarde de dolari, iar surse spun ca intelegerea se poate incheia pana la sfarsitul acestei luni. E un moment cand Aramco, cel mai mare exportator de petrol din lume, se adapteaza la preturi mult mai mai mici pentru petrolul brut dacat in ultimii ani, iar firma spune ca va renegocia unele contracte si va amana unele proiecte datorita pretului in cadere la petrol.
Aramco are deja un imprumut anterior de 4 miliarde de dolari care va ajunge la scadenta la sfarsitul anului, iar firma vrea sa achizitioneze un pachet de actiuni la firma germana pentru cauciuc sintetic Lanxess, in valoare de 4.7 miliarde$. Reuters spune ca Aramco e in competitie compania petrochimica  rusa NKNK  Nizhnekamskneftechim pentru pachetul de actiuni. Aramco vrea sa se diversifice.
NKNK_Vedetepenet.ro
Dupa un studiu in Germania, facut de catre Universitatea Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule – RWTH Aachen,  este necesara extinderea si dezvoltarea centralelor hidro-electrice cu stocare de energie prin procedeul pomparii la o anumita altitudine si folosirii energiei gravitationale potentiale a apei astfel stocate la inaltime. Este o metoda buna caci stocarea energiei aburului e dificila, si 80% din energia eoliana cu stocare se pierde in sistem.
Si fluxul poate fi folosit pentru stocare de energie, construind baraje cu generatoarele sub nivelul marii. Astfel nu mai este necesara energie electrica pentru pomparea apei la inaltime.
Studiul arata ca aceste centrale vor furniza un back-up semnificativ pentru integrarea energiilor regenerabile incepand cu 2030. Aceste sisteme vor contribui la succesul in tranzitia energetica care urmeaza. Universitatea RWTH este in top 20 in lume in domeniul ingineriei mecanice si top 3 in lume in domeniile computere, fizica, chimie si medicina.
Centralele hidro-electrice sunt prioritare pe viitor si depasesc ca importanta combustibilii fosili sau de alta natura.
PumpedStoragePlant_Vedetepenet.ro

 


*

LIKE VedetePeNet.ro