VedetePeNet.ro Vedetele de la TV sunt si pe www

Imagini cu romanul tinut sclav sub scari, in Anglia, de prietenii lui, Cristina si Ion VIDEO

Au apărut imagini cu românul ţinut sclav sub scări, în Anglia, de prietenii lui Cristina şi Ion. Bărbatul a fost filmat chiar de abuzatorii lui în timp ce era obligat să mănânce mâncare extrem de iute, fiind la un pas de infarct.

Un cuplu de români a fost găsit vinovat în cazul românului ținut în sclavie, în Bristol. Victima a fost pusă să doarmă sub scări, să rupă gazonul cu mâna și să se hrănească cu biscuiți.

Bărbatul a fost văzut de vecini în timp ce-și spăla rufele pe pietre sau folosind furtunul din grădină pentru a face duș.

Ion Boboc, în vârstă de 26 de ani și Christiana Tudor-Dobre, în vârstă de 24 de ani, au fost găsiți vinovați de sclavie modernă și fraudă prin reprezentare falsă. Ei își vor afla sentința în 19 martie.

Gabriel Nicolae a venit la Bristol, în vara anului 2017, împreună cu prietenii săi, Ion Boboc și Christiana Tudor-Dobre, după ce Boboc i-a găsit un job la un abator.

Deși era plătit cu 300-350 de lire sterline pe săptămână, românul nu primea decât o liră pe zi, pentru mâncare, un abonament de autobuz pentru a merge la muncă și 10 lire sterline în weekend pentru canabis. În plus, era pus să fure din magazine, au declarat procurorii.

Bărbatul nu avea acces la apa potabilă din bucătărie, ci a fost forțat să folosească furtunul din grădină pentru a face duș și a-și spăla hainele.

Banii pe care trebuia să-i primească Gabriel Nicolae intrau într-un cont și erau folosiți de cei trei. De asemenea, aceștia îi confiscaseră actele de identitate.

In fiecare zi, există români aflaţi pe teritoriul Regatului Unit care sunt forțați să lucreze în condiții periculoase și ilegale. Cunoaște-ți drepturile și află de unde poti beneficia de sprijin, accesând: http://www.gla.gov.uk/media/3022/glaa-workers-rights-12pp-a7-romanian.pdf 


*

LIKE VedetePeNet.ro