VedetePeNet.ro Vedetele de la TV sunt si pe www

Constructie din pietre masive in Yangshan, China, sfideaza legile fizicii

Stone1YangShan_Vedetepenet.ro
La 25 de km de periferia de est a Nanjing-ului exista o constructie din pietre uriase, fara nume, care face Stonehenge sa para “un mic vrajitor in fata unui mare vrajitor.”
Piatra de baza are o inaltime de 17 m, o latime de 29.5 m, o grosime de 12 m; o piatra de sus are inaltimea de 10 m, latimea de 22 m, si grosimea de 10.3 m; mijlocul e inalt de 51 m, lat de 14.2 m, gros de 4.5  m. Puse laolalta, blocurile ar fi mai mult mai inalte decat orice bloc de locuinte din Bucuresti.
StoneYangShan_Vedetepenet.ro
Cum au fost transportate pietrele? Greutatea este uluitoare. Folosind instrumente moderne de masura, au fost evaluate astfel: piatra de baza are 16 250 de tone, cea de sus 6 118 tone, iar corpul 8799 de tone. Pentru Palatul Imperial din Beijing, de exemplu, transportul blocurilor de constructie s-a facut iarna, pe gheata. In Nanjing insa, clima este prea calda. Transportul pietrelor nu se putea face pe gheata. Tehnologia de azi pur si simplu nu are raspuns. De abia se poate lucra cu un bloc de 600 de tone, la nivel industrial.
Comparativ, la constructia piramidelor s-au folosit pietre de 25, maxim 50 de tone.
Localnicii spun ca pietrele sunt taiate in vremea dinastiei Ming, imparatul Zhudi, dar cronicile nu mentioneaza constructia. Se spune ca imparatul a adunat cateva mii de mesteri si a facut pietrele in muntele Yangshan. Lucrarea pare neterminata.
Arheologi din Nanjing au lucrat ani de zile pana au gasit o mentionare la pietre in jurnalul unui carturar, care a trait trei sute de ani mai tarziu: “o suta de mii de camile nu le pot ridica”. Carturarul a trait toata viata lui in Nanjing, iar in imprejurimi nu sunt alte pietre la care s-ar fi putut referi.
Costructia masiva a fost folosita in timpul razboiului anti-japonez.


*

LIKE VedetePeNet.ro