Cele mai bizare legi din lume

Membrii tuturor societăților acceptă legile, deoarece acestea sunt norme obligatorii ce duc la crearea unui cadru relativ de siguranță și dezvoltare. Dar ce se întâmplă când dogma religioasă, superstițiile sau absurdul situației sunt amestecate cu legea ?
Mai jos puteți să citiți mai multe legi „ciudate” din mai multe țări:

În Statele Unite ale Americii, întalnim legi bizare in mai multe state precum:

1. În California este interzis să plângi când depui mărturie, să mănânci portocale când stai în cadă sau să instalezi capcane pentru șoricei atunci când nu ai permis de vânătoare.
2. În California de Nord, este interzis să înjuri în prezența morților.
3. În Ohio se pedepsește cu închisoare pe oricine încearcă să îmbete un pește.
4. În Florida, dacă o femeie nemăritată sare cu parașuta în zilele de sâmbătă, aceasta ajunge inevitabil la închisoare.
5. În orașul Alexandria din statul Minneapolis, exista o hotărâre legala care îi interzice oricărui bărbat caruia îi miroase gura a pește, să aiba vreun contact sexual cu o femeie, iar dacă bărbatului îi miroase gura ceapă sau usturoi nu are voie să întrețină relații sexuale cu soția sa.
6. În Texas, porcii care fac sex în apropierea oricărui aeroport, încalcă o lege încă în vigoare care îi incriminează direct pentru astfel de fapte.
7. În Vermont, orice femeie care vrea să poarte o proteză dentară, este nevoită sa aibă acordul scris și semnat al soțului ei.
8. În Iowa, dacă un bărbat sărută o femeie mai mult de 5 minute neîntrerupte, riscă să facă închisoare.
9. În Michigan, podoaba capilară a unei femei este considerată proprietatea bărbatului.
10. În Tennessee, dacă o femeie invită în oraș un bărbat, comite o infracțiune.
11. În Pennsylvania, casnicele care ascund praful sub covor, pot ajunge la închisoare.
12. În Oklahoma, orice persoană care se strâmbă în mod voit la un câine, ajunge la închisoare, sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

În Franța este ilegal să îți botezi porcul Napoleon, iar scrumierele sunt considerate arme mortale.

În Elveția, hainele nu pot fi puse la uscat în zilele de duminică și este interzis să trântești portiera oricărei mașini.

În Finlanda există o lege care interzice desenele animate cu Donald Duck, pentru simplul motiv că Donald Duck nu purta pantaloni.

În Marea Britanie este interzis să plimbi vaca pe șosea între orele 10 și 19, iar unei femei gravide îi este permis să urineze oriunde dorește, inclusiv în cascheta unui polițist, fără să poată fi trasă la raspundere

În Myanmar este ilegal să accesezi Internetul. Oricine o face ajunge să stea ani buni după gratii.

În Afganistan s-a adoptat o lege care le interzice femeilor să poarte șosete de culoare albă, pe motiv că astfel bărbații se excită sexual în preajma lor.

Ce părere aveți de aceste legi?

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments