Cele mai ciudate boli din lume!

La prima vedere, par oameni oameni obișnuiți, însă ei ascund povești care îi impresionează până și pe medici. Dintre toate aceste boli, le-am selectat pe cele care ni se par într-adevăr cele mai ieșite din comun:

1. Bărbatul care nu se îngrașă niciodată: Omul poate mânca absolut orice până simte că nu mai poate și, cu toate acestea, nu se îngrașă nici măcar un gram, pentru că suferă de o afecțiune numită lipodistrofie. Din cauza acestei boli, corpul său arde grăsimile rapid. Bărbatul în vârstă de 59 de ani din Marea Britanie a trecut prin nenumărate teste. Timp de 10 ani nimeni nu i-a putut spune de ce suferă, până când doctorii au descoperit că organismul său produce de șase ori mai multă insulină decât cel al unui om obișnuit.

2. Bărbatul căruia nu îi este frig niciodată: Olandezul Wim Hof, supranumit „Omul de gheață”, a urcat pe Mont Blanc îmbrăcat doar cu pantaloni scurți, a înotat sub gheață și a stat în băi de gheață. Oamenii de știință nu au o explicație pentru faptul că bărbatul de 48 de ani suportă temperaturi care unui om obișnuit i-ar fi fatale.

3. Băiatul care nu poate sa doarmă: Rhett Lamb este uneori supărăcios, ca orice copil de 3 ani. Dar e ceva ce îl face diferit de alți micuți: suferă de o boală rară, numită malformația Chiari, care îl împiedică să doarmă.”Creierul este pur și simplu împins în șira spinării, astfel că trunchiul cerebral, responsabil de toate funcțiile vitale ce controlează somnul, vorbirea și chiar sistemul respirator, este sugrumat”, a declarat doctorul băieșelului.

4. Fata care este alergică la apa: Ashleigh Morris nu poate înota și nici nu se poate bucura de un duș, pentru că aceasta este alergică la apa. Până și propria transpirație îi provoacă erupții dureroase pe tot corpul. Tânăra de 19 ani suferă de o afecțiune rară a pielii, numită urticarie acuagenică.

5.Femeia care nu poate să uite: Este povestea unei femei în vârstă de 40 de ani, care își amintește absolut orice, indiferent că face sau nu parte din viața ei. Memoria ei este „continuă, de necontrolat și automată”, spun cercetătorii care au studiat cazul. Întrebată despre orice zi din ultimii 25 de ani, femeia știe să răspundă exact ce zi a săptămânii era, cum era vremea, ce s-a întâmplat în viața ei, dar și evenimente ce i-au captat atenția, prezentate în presă. Afecțiunea de care suferă aceasta se numește sindromul hipertimestic.

6. Fata care mănâncă doar Tic Tac: Natalie Cooper, o fată de 17 ani, suferă de o boală misterioasă, care o face să-i fie greață ori de câte ori mănâncă ceva. Tânăra a reușit să fenteze boala, cu Tic Tac. Restul nutrimentelor le primește printr-un tub special.

7. Cântărețul care nu se poate opri din sughițat: Chris Sands are 24 de ani și sughiță o dată la două secunde, uneori chiar și în somn. A încercat să se trateze inclusiv prin hipnoză și yoga, dar degeaba. Bărbatul este convins că problema lui este cauzată de aciditatea din stomac. Acesta spune că afecțiunea i-a facut numai rău în carieră, dat fiind că nu a putut să cânte decăt de 4 ori cu formația Ebullient, din care face parte.

8.Fata care cade ori de câte ori râde: Kay Underwood, de 20 de ani, suferă de cataplexie. Cu alte cuvinte, orice emoție puternică face ca musculatura să i se înmoaie instantaneu. Bucuria, furia, teama, surpriza, suferința sau chiar rușinea o pot face să cadă din picioare. Tânăra din Marea Britanie a aflat acum câțiva ani de neobișnuita boală. I s-a întâmplat să cadă chiar și de 40 de ori într-o singură zi.”Oamenilor li se pare ciudat și nu îmi este mereu ușor să fac față reacțiilor celor care nu mă cunosc”, spune fata. La fel ca majoritatea cataplexicilor, Kay suferă și de narcolepsie, adică adoarme fără să își dea seama. 30.000 de britanici sunt bolnaci de narcolepsie, iar 70% dintre aceștia au și cataplexie.

9. Femeia alergică la tehnologia modernă: Pentru majoritatea dintre noi, vorbitul la telefon și navigatul pe internet fac parte dintre „miracolele” secolului XXI. Debbie Bird, însă, nu se poate bucura de ele, pentru că îi provoacă alergie. Femeia de 39 de ani nu suportă câmpul electromagnetic produs de calculatoare de telefoane mobile, cuptoare cu microunde sau chiar unele autovehicule.

Ce părere aveți despre aceste boli?

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
tot eu
tot eu
10 years ago

wwwwooooowwww

iusti
iusti
8 years ago

Ce ciudat!!!Si am vazut asta peste doi ani de cand a postatooo..!!!Foarte fain!!!Chestia cu sughitul sau cu frigul a fost awsome!!!!!