BMW fascinant, scos la licitaţie

BMW 328 Mille Miglia, o nume după care oftează orice colecţionar şi iubitor de cai putere. E frumoasă, e rară, e sport, e BMW, e visul oricărui cunoscător. Doar 300 de exemplare au ieşit de pe poarta constructorului bavarez. Una din ele va fi scoasă la licitaţie pe 1 mai, în cadrul unei ceremonii găzduită de paradisul oamenilor cu bani, Monaco.

Istoria bolidului care va fi scos la vânzare este la fel de fascinantă ca şi maşina însăşi. A fost construit special pentru celebra cursă Mille Miglia, din 1940. Însă după cel de-al Doilea Război Mondial, maşina a fost furată de ruşi şi dusă în Europa de Est, unde a petrecut câţiva ani buni. Actualul proprietar a cumpărat-o în 2001, dar acum este dispus să se despartă de ea.

Performanţele sunt remarcabile pentru acea perioadă şi comparabile cu cele ale unui automobil de serie din zilelor noastre. Are un motor de 2.0 litri, cu şase cilindri aşezaţi în linie, care dezvoltă 80 de cai putere, iar viteza maximă este de 160 de kilometri pe oră. Wilhelm Mayrhofer, un celebru designer care a lucrat pentru BMW, este cel care s-a ocupat special de acest model. A căutat să-i îmbunătăţească performanţele prin aerodinamică şi greutate. De altfel, cântăreşte numai 780 de kilograme.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments