Trupa ALTERNOSFERA a scos „VIRGULA” !


După ce şi-a scris Wamintirile din „Oraşul 511” şi a vrut sa pună punct perioadei romantismului liric în creaţia sa, ALTERNOSFERA anunţă lansarea albumului “VIRGULA”, cel de-al treilea album al formaţiei din Republica Moldova.


Albumul de faţă reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţiei ALTERNOSFERA, numit EPIZODIA cu 3 CD-uri componente: VIRGULA, 3 si 14. Partea a doua şi a treia urmează a fi lansate pe parcursul anului 2012.


Conceptul EPIZODIA îşi propune sa devină inseparabil de ALTERNOSFERA si universul sau, si anume publicul. VIRGULA reprezinta miezul tripticului EPIZODIA, titlul pe care îl poartă al 3-lea album cu 14 piese: 3,14. Virgula separă şi uneşte în acelaşi timp întregul de fracţionar, raţionalul de iraţional, realitatea de vis, sentimentele distincte si episoadele discrete de şirul continuu al vietii, şir plasat în labirintul existenţei.


In susţinerea albumului pe 1 februarie, va fi lansat videoclipul piesei „Aruncă-mi”. Un alt videoclip se află în pregatire şi urmează a fi o surpriză pentru ascultatorii fideli. De asemenea, în perioada imediat urmatoare, fanii formaţiei se vor bucura de înregistrarile live a şapte piese din album, primele două deja fiind disponibile pe canalul official al formaţiei pe youtube (Muta, Virgula).


Alternosfera înseamnă experienţa rockului alternativ melodic ajutat de clape. Versurile sunt de cele mai multe ori de dragoste, avand însă şi conotaţii sociale sau politice. Ca sound, Alternosfera este unică în momentul de faţă pe piaţa muzicală basarabeană, contextul de influenţe variind de la anii ’80 la rockul alternativ al Seattle-ului anilor 90, şi cu influenţe de AB4 sau Nirvana pe alocuri.

Date turneu:


3 februarie (vineri) Iasi, club Underground


16 februarie (sambata) Bucuresti, Safehouse


5 februarie (duminica) Brasov, club Rockstadt


9 februarie (joi) Sibiu, Oldies Pub


10 februarie (vineri) Timisoara, Setup Venue


11 februarie (sambata) Arad, club Flex


24 februarie (vineri) Constanta, Bibliotek


25 februarie (sambata) Galati, club Zodiar


2 martie (vineri) Cluj, Euphoria Music Hall


3 martie (sambata) Bacau, club The StageBiletele sunt disponibile incepand cu 25 februarie în reţeaua natională Eventim din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas şi pe www.eventim.ro. sau în ziua de concert la locaţie. Preţul unui bilet este 15 Ron la presale, şi 20 Ron în ziua de concert.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments