In inchisorile din SUA, detinutii sunt vanduti in sclavie sexuala

In inchisorile din toata America, sunt grupari in stil mafiot care ii vand pe detinuti, barbati sau femei, ca sclavi sexuali, pentru a creste profiturile, si pentru a dobandi putere.
Un fost detinut, Scott Howard, supravietuitor al traficului din inchisori, a descris cum a fost purtat din inchisoare in inchisoare intr-o perioada de doi ani. „Proprietarii” l-au vandut membrilor unei grupari pe nume Norteño, iar acestia l-au vandut ca sclav sexual, cu 7 pana la 20 de dolari pe o partida. Abuzul a fost repetat multi ani.
„Este o situatie epidemica. Multi dintre noi suntem astfel vanduti…” El a stat in inchisoare timp de 10 ani si apoi eliberat in decembrie 2010. Ofiterii corectionali din Colorado au raspuns ca abuzul s-a petrecut pentru ca Howard era „a drama queen”. So, rape the queen!
Traficul de carne vie e dominat de organizatii criminale precum mafia mexicana, gruparile Sureños si Norteños. Alte grupari sunt trecute sub tacere in rapoartele anuale ale agentiilor. E greu de crezut ca situatia nu e perfect cunoscuta de guvern. Legile exista, dar nu se aplica. (Prison Rape Elimination Act (PREA), aprobata in 2003, impune toleranta zero la abuzurile sexuale in inchisori)
Howard a spus ca lumea subterana a prostitutiei in inchisori e formata din mai multe retele, cu mai multe grupari, si nu sunt nicidecum cazuri izolate. Multi prizonieri se intorc acasa marcati de abuzurile extreme pe care le-au suferit, si foarte putini vorbesc despre asta. Daca victimele reclama agresiunea, sunt pedepsite pentru incalcarea regulilor de conduita sexuala in inchisoare, caci este interzis sa faca sex.
Inchisorile din US sunt mai opace la monitorizarea din exterior decat oriunde pe glob, si este ingrijorator, caci „gazduiesc” un sfert din populatia incarcerata de pe 6 continente. In plus, multe inchisori aici sunt in regim privat.
„Abuzul psihologic si fizic devine atat de rau, incat incepi sa crezi ca nu are rost sa traiesti”, spune Howard, care continua sa mearga la psiholog, pentru terapie. El acum lupta pentru reforma in inchisori.

c_nunez_sex_slavery_500x279

 

 

 

 

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments