China: „fabrica de droguri” inchisa de politia chineza

ShenShan_Vedetepenet.ro

Ieri, Politia din ChongYang a dezvaluit presei: sub conducerea departamentului regional, si cu participarea directa a sectiei de politie din XianNing, pe 14 martie au facut o mare captura de droguri.
Anul trecut in JiangSu, „capul” a inchiriat o fabrica de alumina parasita din districtul ChongYang, si a angajat oamenii de la tara de prin zona ca sa produca droguri zi si noapte, purtand niste masti de gaze. Politia aprins de veste, a investigat si a trimis pe cineva in interior, sa culeaga date. In final, au fost arestati 17 suspecti, s-au confiscat droguri in valoare de 700 000 de euro. Ancheta e in curs.
In decembrie au fost facute sesizari legate de mirosul ciudat din acea fabrica abandonata, care si-a reluat brusc activitatea.
Cei care au sesizat spun ca la inceput de decembrie 2014 un strain a venit in sat, a stat pe acolo cateva zile, si apoi si-a exprimat dorinta sa inchirieze pe multi ani fabrica abandonata de alumina. Localnicii s-au bucurat auzind vestea, au crezut le-a picat vreo pleasca-n cap, si au fost de acord, incheind contract de inchiriere.
Strainul a zis ca ar fi din JiangSu. Dupa ce a inchiriat, a chemat oameni la reparatii, a instalat dispozitive de modificat tensiunea, a introdus curent, apa, si a angajat localnici.
Muncitorii spun ca strainul de obicei era tacut, foarte sever, le cerea sa munceasca din greu, si sa nu se intereseze de altceva. Ce se produce de fapt, era trecut sub tacere. Nu se stia care e situatia. Localnicii erau uimiti: cand fabrica incepea lucrul, poarta se incuia, se lucra 24 de ore incontinuu, si venea un miros suspect.
Politia i-a luat in colimator. Fabrica insa era inconjurata de munti din trei parti, si pe o parte era raul. Avea un singur drum de acces. Obtinerea de dovezi era problematica.
Mai intai au gasit un muncitor, au ascultat descrierea situatiei din interiorul fabricii. Colaborata cu mirosul, aceasta i-a facut sa conchida ca se produc probabil droguri.
Politia din ChongYang a detasat un echipaj sa cerceteze: exista un echipament pentru produs droguri trimis de seful din JiangSu, tehnicieni trimisi de el care se ocupau de masini si supravegheau munca. Acestia vorbeau intre ei in dialect, iar localnici nu puteau intelege.
Politia a decis sa mai intre o data in fabrica sa cerceteze. Un politist deghizat a intrat favorizat de neglijenta organizarii, si a sustras o mostra de produs.
Cercetati fiind, muncitorii au declarat ca sunt toti localnici, le este greu sa gaseasca servici afara datorita varstei inaintate. Auzisera ca fabrica s-a deschis, si s-au grabit sa incerce. Cine s-ar fi gandit, nu exista limita de varsta, educatie sau alte conditii. Salariul era mare, si toti s-au inscris. Pana la urma, au fost angajati 6 localnici.
Totusi, conditiile de lucru erau crunte, substante chimice in aer, oamenii se simteau rau. Pentru a castiga bani, lucratorii rabdau. Pana la urma, seful a adus masti de gaze, si ei le purtau in timpul productiei.

FA9C06BFC9DC1BF98B1E0BCF32C8E633_Vedetepenet.ro
„Noi am crezut ca este vorba de poluare, seful era cam nelinistit”.
Dupa arestare, supraveghetorul a explicat ca el de fapt era electrician la o fabrica de inginerie chimica. Apoi, traficantii l-au gasit util, si l-au angajat administrator la fabrica din ChongYang, cu un salariu foarte mare.
Politia a descoperit ca gruparea s-a infiltrat in cel putin cinci provincii. Avand in vedere ca o provincie in China este cat Bulgaria sau mai mare, ca organizatia era strict secreta, munca divizata, se poate concluziona ca era o afacere uriasa.
Un sef era in JiangSu, ocupandu-se de furnizare materiei prime, iar un sef mai mic se ocupa de vanzare. Amandoi controlau de la distanta, prin telefon, nici unul din ei nu a pus piciorul in fabrica din ChongYang. Produsul era stocat intr-un depozit aflat la vreo zece km de fabrica. Totul se facea prin intermediari, totul era separat, dupa o tranzactie toti plecau, nu lasau urme.
Pe 8 martie, politia a aflat ca fabrica a produs o mare cantitate, si ca vine un om de legatura din JiangSu cu o mare suma de bani.
Pe 9 martie, politia a condus o operatiune, afacerea a fost inchisa si 8 suspecti au fost arestati. Tranzactiile pana acum se ridica 1.4 milioane de euro. Pe 11, 12, 14 martie au fost arestati alti „cumparatori” sositi la fabrica.
Ce a fost inainte de fabrica din decembrie 2014, unde a fost si cum, nu s-a mai intrat in detalii.

Dufan_Vedetepenet.ro

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments