Rezultat istoric! Romania obtine o victorie fantastica in fata campioanei en-titre Norvegia la Campionatul European de handbal feminin

Echipa nationala feminina de handbal a Romaniei a castigat Grupa D si a avansat cu maximum de puncte in Grupa Principala II din cadrul Campionatului European ce se desfasoara in aceasta perioada in Franta.

România a umilit marea echipă a Norvegiei, căreia i-a administrat cea mai usturătoare înfrângere din istorie, în cadrul unui Campionat European, susține site-ul oficial al competiției. România – Norvegia 31-23.

Norvegia, castigatoare a 6 din ultimele 7 editii ale Campionatului European, a primit o adevarata lectie de handbal din partea fetelor pregatite de Ambros Martin, care au facut un joc extrem de solid si au aratat multa determinare.

Cu Cristina Neagu si Yuliya Dumanska (declarata jucatoarea meciului) intr-o zi de gratie, reprezentativa noastra a facut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii ani si a invins Norvegia la un turneu final dupa 18 ani.

Desi casele de pariuri le dadeau favorite certe pe nordice, Romania n-a avut practic emotii si selectionerul Ambros Martin si-a permis chiar sa joace ultimele minute cu rezervele! In conditiile in care meciul avea o miza mai mare pentru Norvegia decat pentru noi.

Golurile reprezentativei noastre au fost marcate de:

Cristina Neagu 11
Laura Chiper 5
Eliza Buceschi 4
Melinda Geiger 4
Crina Pintea 3
Valentina Ardean-Elisei 1
Aneta Udristioiu 1
Cristina Laslo 1
Ana Maria Dragut 1

Nationala noastra merge astfel in Grupa Principala II cu 4 puncte si va infrunta urmatoarele echipe:

9 decembrie, ora 19:00 – Olanda
11 decembrie, ora 19:00 – Spania
12 decembrie, ora 19:00 – Ungaria

Clasamentul Grupei Principale II in acest moment:

1. Romania – 4 puncte (60-47)
2. Olanda – 4 puncte (56-52)
3. Ungaria – 2 puncte (57-54)
4. Germania – 2 puncte (57-61)
5. Spania – 0 puncte (53-60)
6. Norvegia – 0 puncte (55-64)

Primele doua clasate din grupa avanseaza in semifinalele competitiei.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments