Sfaturi pentru studenți

După cum știm deja,  studenția  este una din perioadele cele mai frumoase din viața unei persoane.  Acea perioadă când simțim că putem cuceri lumea și totul pare să fie roz pe strada noastră. În calitate de student, tu ești singurul responsabil de acțiunile tale, tu îți alegi drumul spre succes sau eșec.

Pentru un stil de viață sănătos în perioada studenției  îți pot oferi câteva sfaturi:

1.  Cu toții știm deja cât de importantă este mișcarea în viața noastră, fiind student vrei nu vrei ai bugetul limitat, care nu îți permite să îți faci abonament la sală. Soluția- fă mișcare în aer liber, jogging,  mers cu role, plimbări, profită de orele de sport pe care trebuie să le faci la facultate. Dacă distanța de la cămin  până la facultate nu este prea mare, renunță la autobuz sau taxi și mergi pe jos, nu uita mersul pe jos face piciorul frumos.

2. Ore la facultate, activități, proiecte,  shopping, ieșiri cu amicii/colegii-  nu prea ai timp liber să gătești, alegem să mancâm ceva rapid și bineînțeles ieftin, desigur apelăm la mâncare de tip fast food. Soluția- facultatea dispune și de cantine, unde mâncarea este mult mai sănătoasă și au prețuri pentru “ studenți”, alege să mergi la cantină. Pentru mulți studenți micul-dejun este format din cafea și țigară, dacă dimineața știi că nu reușești ,  încearcă să îți pregătești ceva seara pentru ca a doua zi dimineață să nu pierzi timpul.

3. “ Hai să mergem la o țigară, bem o cafea, mai stăm și noi la o vorbă” – îți sună cunoscut, nu? Știi deja la ce riscuri te expui fiind fumător activ sau pasiv, dacă nu , îți propun sa citești aici https://vedetepenet.ro/featured/motivele-pentru-care-trebuie-sa-renunti-la-fumat/ , pentru sănătatea ta eu aș zice să alegi cafeaua, un ceai și discuția, țigara nu cred că își are locul.

4. Pentru a nu avea neînțelegerile în cameră  pe tema “cine face azi curat” , cel mai indicat este să faceți un orar și să-l respectați. În acest mod evitați divergențele și locuiți într-un mediu curat.

5. Să știi că nu este obligatoriu să mergi la toate chefurile care au loc zi de zi în camin, alege weekend-ul pentru chefuri. Nopțile nedormite au efecte negative pentru sănătatea ta.

6. Când mergi să faci duș nu renunța la șlapi; atunci când îți speli hainele la mașina de spălat comună evită să îți speli lenjeria intimă acolo.

Trăiește-ți studenția  într-un mod cât mai activ, interesant și sănătos!

Sănătate și Noroc!

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments