Obiceiuri proaste

Există câteva obiceiuri, relativ inofensive, dar care au efecte dăunătoare asupra organismului. Dacă vrei să aflii, continuă să citești.

Ai obiceiul de a mânca repede? Dacă faci asta, trebuie să știi că deși suntem în secolul vitezei, digestia ta va avea de suferit. Astfel poți provoca un reflux gastric și poți suferi de balonare și flatulență. În plus, te poți îngrășa, pentru că senzația de sațietate apare la 15 minute după ce mănânci, iar astfel ajungi să mănânci în exces. Pentru a evita acest lucru, poți încerca să mănânci mai încet, poate chiar să porți o conversație în timpul mesei. 

Nu-ți aerisești camera zilnic? Grav! Într-o cameră neaerisită se pot acumula poluanți chimici, praf, umiditate, fum de țigară, etc. Acestea pot duce la alergii, dureri de cap, astm, etc. O fereastră deschisă, ține doctorul departe!

Un alt obicei prost este nespălatul pe dinți seara. Pe lângă faptul că determină o respirație urât mirositoare, bacteriile au parte de o petrecere peste noapte și astfel dantura ta are de suferit, iar cariile își pot face culcuș mult mai repede. Deci, spală-te pe dinți și economisește banii de dentist!

Ai obiceiul de a-ți roade unghiile? În primul rând, este foarte urât. În al doilea rând, toți microbii ajung la tine în gură și poți face infecții, sau poți suferii de multe boli. Iar în al treilea rând, oamenii care-și rod unghiile, răcesc mai ușor, fac hepatita A, infecții intestinale, etc.

Stai deseori picior peste picior? Este o poziție elegantă, grațioasă, dar credem-mă, dăunează! Prin această poziție îți oprești cursul sângelui de la nivelul membrelor inferioare și poți face varice.


Stai mult la calculator? Dacă da, atunci trebuie să-ți spun cu părere de rău ca te așteaptă o  pereche fabuloasă de ochelari. De ce? Pentru că vedere îți scade în acest fel. Deci, dacă nu vrei să-ți pierzi vederea și îți plac ochii tăi sănătoși, renunță la acest obicei.

Deși par niște obiceiuri deloc importante, ele au efecte devastatoare asupra corpului!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments