Cele mai bune 25 sfaturi de gatit ale tuturor timpurilor

1. “Daca urmeaza sa gatesti pentru cineva important, fie ca e seful tau sau cineva cu care te intalnesti – niciodata nu incerca o reteta noua sau un ingredient nou” – Marcus Samuelsson, Red Rooster

2. “Gateste pastele cu un minut mai putin decat scrie la instructiunile de pe pachet. Restul le vei gati in tigaie, alaturi de sos” – Mario Batali, Iron Chef America

3. “Ai nevoie de mai mult ulei in tigaie? Adauga-l pe margini, astfel incat atunci cand ajunge in contact cu alimentele sa fie deja incalzit” – Anita Lo

4. “Pentru dressinguri bogate, cremoase, inlocuieste jumatate din maioneza cu iaurt grecesc” – Ellie Krieger

5. “Atunci cand tai verdeturi, pune niste sare pe tocator. Le va tine laolalta” – Joanne Chang

6. “Pentru cele mai bune rezultate, lasa untul si ouale sa stea toata noaptea la temperatura camerei” – Ina Garten

7. “Aciditatea, sarea si hreanul scot aromele complete din alimente” – Michael Symon, Iron Chef America

8. “Retetele sunt doar un ghid, nu o biblie. Fa-ti curaj si inlocuieste ingredientele din retete cu cele care iti plac” – Alex Seidel

9. “Nu folosi ulei in apa in care fierbi pastele. Acesta va impiedica sosul sa se lipeasca de paste” – Missy Robbins

10. “O tigaie de fonta este un aliat valoros in bucatarie. Ofera o suprafata buna de gatit si este foarte usor de curatat” – Linton Hopkins

11. “Investeste intr-o sticla de ulei de masline de calitate. O singura picatura poate pune in valoare aroma mancarurilor precum pizza, mozzarella, paste, carne si peste” – Nancy Silverton

12. “Intotdeauna foloseste cutite bine ascutite. Nu doar ca sunt mai sigure, ci si mai usor de folosit. Iti vor face munca mult mai usoara” – April Bloomfield

13. “Dupa ce storci pastele, cat inca sunt fierbinti, presara niste parmezan pe ele. In acest fel, sosul se va prinde mult mai bine de ele” -Giada De Laurentiis

14. “Busuiocul proaspat se pastreaza mult mai bine si mai mult la temperatura camerei, cu tulpinile in apa” – Elisabeth Prueitt

15. “Condimenteaza mancarea de la inceput pana la sfarsit. Condimentarea in trepe scoate cel mai bine aromele din mancare” – Jose Garces, Iron Chef America

16. “Pentru a gati o friptura, incepe intotdeauna sa o gatesti pe parti. Astfel, grasimea de pe margini se topeste si va da carnii o aroma foarte buna” – Alain Ducasse

17. “Nu te duce la supermarket cu o lista de cumparaturi. Mergi, vezi ce ingrediente arata bine si apoi fa o lista” – Alex Guarnaschelli

18. “Cand faci carne la gratar, scoate-o cu o ora inainte din congelator astfel incat sa ajunga la temperatura camerei” – Geoffrey Zakarian

19. “Intotdeauna masoara ceea ce coci. Nu exista scurtaturi in patiserie. Este o stiinta” – Francois Payard

20. “Sareaza bine puiul pe dinauntri si dinafara cu o ora inainte sa te apuci sa-l gatesti. Apoi sterge-l cu un prosop – va iesi crocant la suprafata si suculent pe dinaintru” – David Myers

21. “Pregateste-ti ingredientele. Taie-ti toate legumele si carnea si fa sosurile inainte sa te apuci de gatit. Vei economisi mult timp in fata cratitei” – Richard Sandoval

22. “Pantofii jos din picioare, muzica pornita si bautura preferata in mana – bucura-te de timpul petrecut in bucatarie” – Claire Robinson

23. “Vrei sa afli daca uleiul e destul de fierbinte? Baga o lingura de lemn inauntru. Daca formeaza bule in jurul lingurii, te poti apuca de gatit” – Aaron McCargo, Jr.

24. “Foloseste cel mai bun ulei pentru gatit. Miroase-l si gusta-l. Daca nu are un gust bun de unul singur, nu va avea gust bun nici in mancare” – Michelle Bernstein

25. “Gateste impreuna cu alte persoane care vor sa invete sau care stiu deja sa gateasca” – Laurent Gras

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments