Beneficiile zâmbetului

Zâmbetul este arma împotriva duşmanilor, sau, mai bine spus, împotriva bolilor! Ştiu, sună hilar şi probabil vă întrebaţi de ce postez un astfel de articol în categoria de frumuseţe şi sănătate, dar… dragelor şi dragilor, zâmbetul este aliatul nostru!

Cercetătorii au descoperit că zâmbetul ajută la înlăturarea stresului şi îmbunătăţirea funcţionării inimii. Aceste lucruri se pot întâmpla, chiar dacă oamenii zâmbesc din simplu instinct!

Acesta are o influenţă extrem de mare asupra noastră, a corpului, dar şi a sufletului. Chiar şi încruntatul are beneficiile sale, totuşi. Oamenii care au suferit operaţii la nivelul feţei (Botox, etc) şi nu se pot încrunta, intră în depresii severe din cauza lipsei de expresivitate.

Un studiu al unei reviste de succes arată că persoanele care au zâmbit în timpul unor activităţi stresante, nu au avut un ritm cardiac ridicat. Cei 170 de participanţi au primit beţe de lemn, pe care le-au folosit le-au ţintuit în gură în 3 feluri distincte: primul, în aşa fel încât să aibă o expresie neutră; al doilea astfel încât să prezinte un zâmbet forţat şi al treilea, astfel încât să accentueze zâmbetului în unul larg, care să lucreze toţi muşchii feţei. Cei care au afişat un zâmbet, au trecut cu brio acest test, fără stres chiar!

Intensitatea zâmbetului preocupă într-un anumit fel organismul, fapt ce determină ca noi să uităm de stres.

Zâmbiţi, că-i mai bine!!!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments