James Brown – It’s a man’s world Live


El mai este cunoscut si sub numele de – Soul Brother Number One, the Godfather of Soul, Universal James, Mr. Dynamite si – The Hardest – Working Man in Show Business.

Ca un prolific – lider de formatie, compozitor, producator si cantaret – James Brown – a fost o veriga foarte importatnta in evolutia stilurilor – gospel, R&B, soul si funk. Si-a lasat ampreta si asupra altor genuri – cum ar fi – rock, jazz, regge, disco, dance si electronica – precum si in hip-hop.

In copilarie james Brown – ajuta la intretinera familiei – culegand bumbac pe campurile din apropierea casei si lustruind papuci in oras. In timpul liber canta in imprejurimile orasului si se ocupa cu mici faradelegi.
La inceputul anilor 50 isi incepe si cariera in muzica – alaturi de sora lui Bobby Byrd – Sarah – in grupul “The Gospel Starlinghters”.

Primul lui hit a fost – „Please, Please, Please” scos in 1956 sub titulatura – „James Brown with the Famous Flames”. Piesa se vinde in peste un milion de copii si ajunge pe locul 5 in topul de R&B. Dupa alte 9 piese ce nu au avut succes – casa de discuri era gata sa renunte la el – insa in 1958 revine cu „Try Me” – ce ocupa locul 1 in topul de R&B.

Cu toate ca era celebru in sudul Statelor Unite – cu o prezenta buna in topul 10 de R&B – James Brown nu era inca recunoscut pe plan national. Toate acestea se schimba odata cu lansarea albumului– “Live at the Apollo” in 1963. In 1965 va lansa piesele – „Papa’s Got a Brand New Bag” si „I Got You (I Feel Good),” – hituri dupa care este recunoscut si astazi. James Brown este artistul cu cele mai multe piese din topul billboard hot 100 – si detine un record destul de ciudat – nu a ajuns niciodata pe locul 1 in acest top. O alta ciudatenie o reprezinta sprancele lui – care sunt de fapt tatuaje.

A decedat la 25 decembrie 2006, la vârsta de 73 de ani, în urma unei pneumonii.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments