Smiley si Cheloo interzisi de CNA?


Aparitia noului videoclip al lui Smiley a starnit deja reactii negative din partea ACRR (Alianta Civica a Romilor din Romania.
ACRR solicita CNA-ului sa interzica difuzarea videoclipului „Plec pe Marte”, deoarece ar promova mesaje rasiste care incita la ura si violenta rasiala.

Potrivit www.antena3.ro : „Concret, în cadrul videoclipului, cântăreţul Cheloo poartă un tricou cu mesajul „White and Proud 14”, în traducere „Alb si Mandru 14”, mesaj naţionalist extrem, care a fost conceput şi promovat de către o organizaţie nazistă din SUA, „The Order”. Această organizaţie, care a fost blamată în SUA de către toate organizaţiile evreieşti, i-a avut printre membri fondatori pe David Lane, lider neo-nazist şi care a fost condamnat de către instanţele americane la 190 de ani de închisoare, pentru asasinarea jurnalistului american de origine evreiască, Alan Berg”, explică pentru Antena3.ro David Mark, director executiv ACRR.

El adaugă că cifra „14”, inscripţionată vizibil pe tricoul purtat de Cheloo în acel videoclip, are semnificaţii rasiste, concepute de către nazistul David Lane, care în formularea acestora s-a inspirat din ideile promovate de către Adolf Hitler, în cartea sa, „Mein Kampf”, primul volum, Capitolul 8.

„Cifra „14”, emanată de David Lane semnifică urmatoarele 14 cuvinte: „We must secure the existence of our people and a future for white children”, adică în traducere „trebuie să asigurăm existenţa poporului nostru şi viitorul pentru copiii albi” sau „Because the beauty of the White Arian woman must not perish from the earth”, respectiv „pentru că frumuseţea femeii albe ariene nu trebuie să dispară de pe pământ”. Considerăm că promovarea mesajelor care incită la violenţă şi ură rasială aduc atingere minorităţilor Roma şi Evreieşti sş reprezintă o încălcare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
12 years ago

Nu stiu despre tricou, dar eu am observat geaca pt ca am si eu una la fel :))

Peter for alex
Peter for alex
12 years ago

Inseamna k nu vezi bine, sau te-ai uitat la alt videoclip :))))