Asculta AICI hit-ul iernii! Piesa „Luna Alba” interpretata de Elena Gheorghe este numarul 1

Elena Gheorghe are o surpriză pentru toţi românii, lansând imediat după Centenar piesa „Luna Alba”. Este o creaţie cu elemente populare şi tradiţionale şi primeşte un videoclip cu puternice elemente folclorice.

Elena Gheorghe oferă o abordare inedită aici, lăsând deoparte muzica pop-dance  sau latino şi abordând dialectul aromân pe „Luna Alba”. Revine astfel la origini şi un gen de muzică mai puţin abordat. Artista a colaborat cu un ansamblu de muzică populară din zona Dobrogei, cu care a realizat piesa. Acel ansamblu apare de altfel şi în clipul acestei piese.

Elena ne mai pregăteşte şi alte piese în limba armânească, una urmând să sosească până la final de an. Cântecul machidonesc este interpretat aici de către Elena Gheorghe împreună cu Dani Peanci şi formaţia Steaua di Vreari, plus Vanghilizmo Group. Acesta este ansamblul comunităţii armâneşti din comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Piesa a fost cântată în premieră la final de noiembrie în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan şi Dani” de la Antena 1.

Piesa aceasta este foarte specială pentru mine şi îi este dedicată bunicii mele care din păcate nu mai e printre noi. Dada mea bună m-a crescut, m-a îndemnat să vorbesc armâneşte şi m-a încurajat să scot primul album de muzică armânească în 2008„, a declarat artista.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments