Site-ul Megaupload.com a fost închis

megaupload www.vedetepenet.ro

Guvernul SUA a închis site-ul de sharing megaupload.com, acuzând fondatorii lui şi mai mulţi angajaţi de încălcare gravă a copyright-ului.

Departamentul de Justiţie a anunţat acuzaţiile şi arestarea celor patru executivi ai companiei în Noua Zeelandă.
Poliţia din Noua Zeelandă a intrat pe proprietatea din Auckland a fondatorului Megaupload, Kim Dotcom, cunoscut şi sub numele de Kim Schmitz.
Aproximativ 70 de poliţişti, o parte armaţi, au investigat 10 proprietăţi şi l-au arestat pe CMO-ul site-ului, Finn Batato, în vârstă de 38 de ani, cofondatorul Mathias Ortmann, în vârstă de 40 de ani – ambii de naţionalitate germană – şi olandezul Bram van der Kolk, în vârstă de 29 de ani.
Poliţia a pus sechestru pe active în valoare de milioane de dolari, incluzând aici maşini de lux precum Rolls Royce Phantom Drophead Coupe. De asemenea, au pus sechestru pe conturi bancare de 8 milioane de dolari.
Câţiva critici ai SOPA(Stop Online Piracy Act) şi PIPA(Protect IP Act) şi-au arătat nemulţumirea faţă de închiderea megaupload.com, iar hackerii au atacat mai multe site-uri ale statului american, printre care şi universalmusic.com

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments