Scandal sau Minciună?

Vedete, scandal, monden. Este tot ceea ce vedem în ziua de astăzi la TV. Normal, ne place să urmărim astfel de show-uri josnice, astfel de reprezentații lipsite de orice scrupule, pentru care ”zeii” și ”zeițele” show-biz-ului românesc iau bani grei. E bine?

NU! Cu ce ne ajută emisiunile de la TV? Ne induc o imagine eronată a persoanelor publice, uneori ideală, alteori mizerabilă, pentru a-și crește ei audiențele și câștigurile. Orice procent de rating, crește substanțial finanțele unui patron, producător, moderator, și așa mai departe. Până la urmă noi ne alegem doar cu invidie, frustrare și dezamăgiri.

Ce să mai vorbim despre emisiunile regizate? Nu au nici măcar cel mai mic rol educativ. Dacă mai punem la socoteală și faptul că persoanele vârstnice, iau în serios aceste emisiuni, s-ar putea cataloga la înșelăciuni, dar fie. Actorii aceia care apar în mai multe emisiuni, interpretând roluri diferite, duc la bun sfârșit munca păpușarilor de care sunt mânuiți.

Scandalurile, în care sunt implicate tot felul de ”star-uri” și uneori chiar și copii sunt menite să facă ce? Să mă avertizeze pe mine, spectator, în legătură cu diferite situații? Probabil că așa vor spune naivii, dar singurul lucru urmărit de acest tip de ”Breaking News” este să umfle conturile ”mogulilor” din televiziunea românească. Mai nou acestea nu mai propagă știrile doar în mediul TV, și-au extins raza de acoperire și în marele mediu al internetului, ceea ce nu poate duce deloc la lucruri bune. Tot mai mulți copii au acces la internet, și statistic vorbind, securitate acestora sau restricționarea site-urilor care ar putea fi accesate de aceștia sunt reduse. Cum poate fi influențat un copil care vede știri despre violuri, evadați, răpiri etc.? Nu în bine, vă asigur. Am o certitudine de peste 90%, că și înainte de Revoluția din 1989 se întâmplau astfel de lucruri: crime, violuri, sinucideri etc, dar nu erau așa mult mediatizate.

În concluzie, aceste tentacule care au acaparat în totalitate influențabila putere a televiziunii, sunt doar niște instrumente folosite de avarii după putere și bogății pentru a-și atinge scopurile egoiste, fără a-și îndrepta atenția spre consecințele negative create în urma acțiunilor întreprinse. Cum se poate combate această distrugere intelectuală: prin inițiativă. Inițiativa de a fi selectiv cu privire la ceea ce urmărești.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments