Romanii vor putea sa-si cumpere arme letale, chiar daca au comis infractiuni

Dacă până acum armele de foc, letale sau chiar cele neletale dar supuse avizării le puteau deţine doar anumite categorii de persoane cum ar fi demnitarii, poliţiştii sau cei care transportă valori, în noul proiect oricine are 18 ani împliniţi şi nu este condamnat pe viaţă poate să-şi cumpere arme de foc.

Adica si persoanele care au savarsit diverse infractiuni dar au condamnari mai blande fata de cea pe viata pot, fara probleme sa poarte pistoale la brau.

Este decizia senatorilor care au schimbat, în totalitate, legea armelor, ignorând varianta propusă de Guvern.

Până acum, o persoană condamnată la mai mult de un an de închisoare nu mai avea voie să deţină armă letală. În vechea lege existau şi unele restricţii.

În noul proiect, au fost eliminate şi numai o hotărâre judecătorească definitivă ar putea priva o persoană de arma de foc. Şi, dacă până acum o persoană fizică nu avea voie să aibă mai mult de două arme de foc, în noua lege, această limită a dispărut.

Este o decizie care deja a stârnit multe controverse şi mulţi au legat noul proiect de situaţia din America, acolo unde armele de foc sunt vândute la liber.

Numai în prima jumătate a anului în şcolile de peste Ocean au murit nu mai puţin de 31 de adolescenţi în urma unor atacuri armate.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments