Prin ce se remarca un Dj de nunta

nunta vedetepenet.roDupa o perioada destul de indelungata in industrie, am vazut Dj-i foarte buni in ceea ce fac si Dj-i pe care multi nici nu i-ar numi astfel. Intrebarea ce se ridica este: Ce separa un excelent Dj de nunta de unul slab?

Scopul unui DJ de nunta fata de un Dj de club

In principiu, un DJ de club va avea grija sa transmita acel „vibe” pe care toata lumea il doreste. In majoritatea cazurilor inseamna ca in intreaga lui sesiune va mixa pe un anumit gen muzical. El nu va schimba stilul. Persoanele care viziteaza clubul vor petrece pe muzica impusa de DJ, iar daca acestora nu le place respectivul gen muzical, pot cu usurinta sa se duca in alt club.

Un DJ pentru nunta are o misiune diferita. El trebuie sa binedispuna o multime de 50-200 oameni cu varste curinse intre 5 si chiar 80 de ani, majoritatea cu gusturi muzicale diferite, incepand de la muzica populara pana la muzica trance. Scopul unui DJ nunta este sa binedispuna toate acele persoane in acelasi timp, nu sa-i imparta in categorii bazate pe gusturi muzicale

De obicei, la o nunta, aproximativ 40% din persoanele prezente sunt fumatori(care-si vor petrece foarte mult timp afara), o parte din acestia + aproximativ 20% din nefumatori isi vor petrece o mare parte din timp discutand pe la bar sau pe la mese. Asta inseamna ca ne mai raman aproximativ 40% invitati pe care trebuie sa ii binedispunem. 10% din acestia vor vrea doar sa discute si sa priveasca(fie sunt prea batrani, fie nu s-au mai vazut de o lunga perioada de timp). Asta inseamna ca din totalul persoanelor invitate ne mai raman 30% care vor sa danseze toata noaptea, iar 10% din acestia vor dansa pe orice muzica alege cunoscutul DJ de nunta, corect? Ei bine, este total Gresit!

Succesul unui Dj nunta sta in arta de a distra toata multimea, nu doar o parte din aceasta. El trebuie sa-i binedispuna pe cei batrani, pe cei tineri, pe cei care asculta muzica rap, pe cei care asculta muzica populara…pe toti la un loc intr-o singura noapte. Asadar, cand iti alegi un DJ pentru nunta nu il intrebi de pret, nu il intrebi de ce fel de muzica pune de obicei, ci ar trebui sa il intrebi: De ce ai ales sa fii DJ de nunti?

Sa fii DJ la nunta sau dj la botez este o arta si trebuie sa iti placa. Oricine poate face o ciorba, dar putini stiu sa o faca delicioasa. Necesita timp, rabdare si arta.

Asadar, daca inainte de a citi acest articol vi se parea ca titlul de Dj Nunta poate fi preluat de aproape orice persoana pasionata de muzica, sper ca acum v-am facut sa intelegeti ce trebuie intr-adevar sa faca un Dj la un astfel de eveniment.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Prin ce se remarca un Dj de nunta […]