Pilotul roman, Petru Florescu a inregistrat reale progrese in MSA Formula!

 

REPORTAJ DE ATMOSFERA: Thruxton Circuit,U.K

Pilotul roman, Petru Florescu a inregistat progrese la competiile din U.K la MSA Formula, echivalentul britanic al Formulei 4.

Thruxton Circuit, un circuit aflat in Hampshire, a fost construit inca din 1940 si a fost utilizat in timpul celui de-al doilea razboi mondial pentru aeronave și planoare militare, inclusiv pentru operațiunile din timpul debarcarilor in D-Day . De-a lungul timpului circuitul a fost folosit pentru a gazdui diverse evenimente sportive.

CIRCUITUL THRUXTON REPORTAJ:

Circuitul a inceput cu un drum aglomerat dinspre Londra si cu o atmosfera de weekend in familie. Inca din parcarea amenajata pe dealurile din Hampshire, totul ne indrepta spre o competitie interesanta. Un peisaj demn de trilogia Stapanul Inelelor, o parcare parca ca un showroom auto cu bolizi din diverse categorii, dealuri ca tribune si vizitatori de toate varstele. Am pornit in cautarea spatiului amenajat pentru Carlin Motorsport unde se afla si monopostul tanarului Petru. Am ajuns la boxe, am vazut o echipa de profesionisti care lucrau la pregatirea monoposturile . Am discutat cu Petru care era foarte entuziasmat si increzator in evolutia sa pe circuit, poate si prin prisma sustinerii tatalui sau, avand cateva momente emotionante, de familie, inainte de curse.

Talentatul pilot roman a reusit sa se claseze la finalul curselor din Thruxton pe locul sase in clasamentul debutantilor, clasarea pe locul 5 din ultima cursa, propulsandu-l pe locul al doilea in clasamentul debutantilor dupa cursa, fiind si premiat desi a avut o zi foarte complexa.

Inca de la inceputul competitiei, in sesiune de calificari Petru a utilizat anvelopele foarte bine si a reusit al saptelea timp in cea mai rapida pista din calendarul competitional. In prima cursa, Petru a pornit cu sperante mari, insa a fost prins intr-un grup compact care l-a impins pe iarba, terminand din pacate aceasta mansa in decor. Dupa acest incident Petru a pornit cu mai multa dorinta, insa cu un dezavantaj din pricina abandonului precedent, plecand  la start din spatele grilei, reusind totusi in cursa secunda o clasare pe locul al 14-lea. In urmatoarea cursa, a castigat o pozitie si a reusit o clasare finala pe locul cinci. Aceasta clasare l-a urcat pe tanarul Petru pe pozitia secunda in clasamentul debutantilor, o clasare foarte buna privind perspectiva dificultatii circuitului si incidentului din prima cursa. Dupa aceaste curse, Petru a declarat ca este foarte multumit ca a reusit sa se redreseze si sa revina pe podiumul in clasamentul debutantilor.

Tanarul roman reuseste sa uimeasca prin evolutiile sale, venind dupa un incident foarte perturbant, un accident care aproape ii incheiase cariera si care l-a tinut in recuperare un an de zile. Petru a reusit prin talent si vointa nu doar sa revina fizic ci sa revina in topul competitiei, un fapt demn de admirat si apreciat atat in Anglia cat si de cunoscatorii fenomenului.

Reportaj: Nicoleta Gradinaru

Foto: Nicoleta Gradinaru + arhiva personala Petru

 

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments