Mesajul unui preot pentru coronasceptici: „Terminați cu prostiile. Existența virusului nu trebuie discutată”

Preotul Bogdan Chiorean este și medic. El conduce un centru de îngrijiri paliative pentru bolnavi în faza terminală în Cluj-Napoca și cunoaște foarte bine ce înseamnă suferința unor bolnavi în fază terminală.

Bogdan spune că este uimit că încă mai există oameni care nu cred în existența COVID și care, în loc să se informeze, preferă să plece urechea la teoriile conspiraționiste.

Eu nu pot să-mi imaginez că la ora actuală, după atâtea luni și atâtea probleme câte a creat la toate nivelurile societății acest coronavirus, încă mai sunt oameni care pun problema existenței. Putem pune orice problemă – că există costuri, că există simptome sau că nu există – dar problema existenței virusului mi se pare că nici n-ar trebui discutată măcar, a declarat preotul Bogdan Chiorean, miercuri seara, la Digi24.

El a observat că există o legătură între curentul antivaccinist și teoriile conspiraționiste despre pandemia de Covid-19, care capătă tot mai mare amploare. E un trend acum să nu mai crezi în nimic. Nici în Covid, nici în vaccinuri, în medici, în specialiști, a spus preotul, citat de presa din Cluj.

Bogdan a vorbit despre cât de important este ca oamenii să se informeze din surse credibile și să asculte de specialiști.

De foarte multe ori, se spune că vaccinul ar avea și efecte adverse. Da, este un lucru pe care trebuie să-l știe toată lumea. Dar dacă vă uitați, pe prospectul oricărui medicament există efecte adverse. De exemplu, dacă am lua banalul algocalmin – care acum, slavă lui Dumnezeu, se dă doar la recomandarea medicului, pe rețetă – dacă citim tot prospectul, la un moment dat scrie că în anumite situații poate să conducă la deces, crește riscul de deces. Așadar, efecte adverse avem, problema este să luăm decizii informate. Am fost întotdeauna, ca și poziția Bisericii, de altfel, pentru o vaccinare, dar nu pentru o vaccinare obligatorie, a explicat preotul.

Bogdan le transmite celor care nu cred în Covid să aibă discernământ și să nu mai propage teorii conspiraționiste.

Așa e și cu Covidul, că am văzut că mulți nu cred nici în asta. E halucinant. Am văzut că sunt mulți specialiști și în fizică cuantică, teorii monologice, cum merg undele, în Bill Gates și 5G, care duce la Covid, și la o mare conspirație mondială care vrea să ne conducă pe toți. Așa ceva nici nu merită comentat. Să avem discernământ și vom trece peste toată această perioadă. Cu calm”, a îndemnat preotul.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments