VedetePeNet.ro Vedetele de la TV sunt si pe www

Gheorghe Zamfir va conduce o orchestră și un cor, la aniversarea trupei Bere Gratis | Afla cand

La 50 de ani de când a căpătat diploma de dirijor și vreo 40 de când n-a mai pus mâna pe baghetă, alegând să se dedice exclusiv naiului, care l-a făcut celebru în toată lumea, Gheorghe Zamfir se întoarce la “rădăcinile” sale muzicale.

Gheorghe Zamfir e naist, solist, compozitor, orchestrator, pianist, acordeonist. Puțini știu însă că e și maestru dirijor! Artistul în vârstă de 77 de ani a devenit dirijor în 1968, după ce a absolvit Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu (azi, Universitatea Națională de Muzică din București – n.r.), cu dublă specializare, în pedagogie și ca dirijor de cor și de orchestră.

Iată însă că, acum, Gheorghe Zamfir a fost convins să dirijeze din nou! Pe 1 noiembrie, cel mai cunoscut muzician român din lume va apărea în fața Orchestrei Metropolitane București și a Corului Acustic, la concertul rock-simfonic prin care trupa Bere Gratis sărbătorește 20 de ani de la înființare. 80 de muzicieni vor fi ghidați de bagheta sa, pe scena Sălii Palatului. Dirijorii Daniel Jinga, Andrei Tudor și Andrei Racu sunt, de asemenea, invitați să ia parte la concertul aniversar al trupei pop-rock.

„Cântecele noastre vor fi îmbrăcate în haine de gală, într-o reprezentație unică, orchestrată special pentru aniversare. Va fi o seara de poveste”, promite Mihai „Miță” Georgescu, solistul și liderul trupei Bere Gratis.


*

LIKE VedetePeNet.ro