Familia lui Bob Marley a pierdut dreptul asupra unor albume ale cantaretului

Familia lui Bob Marley a pierdut dreptul asupra unor albume ale cantaretului www vedetepenet.ro

Drepturile asupra celor mai cunoscute piese ale lui lui Bob Marley revine companiei UMG Recordings conform unei decizii luate pe data de 10 septembrie.

Familia cantaretului de muzica raggae Bob Marley a fost decazuta din drepturile asupra celor mai cunoscute piese ale cantaretului.

Conducerea UMG Recordings, subsidiara a Universal Music Group, a declarat ca sunt unicii detinatori ai copyright-ului muzicii lui Bob Marley , compusa intre anii 1973 si 1977 pentru Island Records.
Decizia a fost luata vineri, la Manhattan. Albumele „revendicate” sunt „Catch a Fire„, „Burnin„, „Natty Dread„, „Rastaman Vibrations” si „Exodus„. Toate acestea au fost inregistrate de Bob Marley alaturi de trupa The Wailers.
Bob Marley www.vedetepenet.ro
Familia cantaretului acuza conducerea UMG ca nu i-au contactat mai devreme pentru a gasi o solutie si vor daune morale in valoare de un milion de dolari.Totodata acestia sustin ca UMG a ignorat un acord incheiat in 1995 intre cele doua parti, prin care reiesea ca familia este posesoarea drepturilor de autor asupra muzicii artistului.
Mai jos aveti una din piesele de succes ale legendei raggae :


Sursa

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments