Catinca Roman fascinată de parada gay din Viena

Aflată recent în vizită în capitala Austriei, Viena, cu ocazia paradei anuale a comunităţii LGBT, Catinca Roman s-a declarat fascinată de spiritul oraşului. În viziunea sa, Viena este un oraş care nu te lasă să te plitiseşti, „te fură întru totul”, îţi transmite căldură, te învăluie cu arta lui şi te copleşeşte. Odată ajunsă acolo, Catinca a fost uimită să decopere că, în comparaţie cu alte oraşe, în Viena nu te poţi ascunde în spatele obiectivului aparatului de fotografiat; parfumul de epoca se îmbină cu TOT ce înseamna NOU şi te transpune într-o lume aparte, dominată de visare, linişte, eliberare spirituală…

Dintotdeauna Catinca Roman a fost o susţinătoare a drepturilor persoanelor gay:

„Am petrecut patru zile în Viena, exact în săptămâna în care a avut loc Regenbogenparade, marşul gay şi am fost surprinsă de câtă deschidere spre diversitate au vienezii, dar şi de câte posibilităţi de a petrece timpul cu activităţi culturale. Orice persoană, indiferent de orientarea sexuală, dar iubitoare de artă în toate formele ei, găseşte în acest oraş ceva cu care să-şi bucure din plin ochiul, mintea şi sufletul.”

Iată ce spune Catinca despre „escapada” sa:

„Arta o găseşti în Viena la orice colţ de stradă, în cele mai variate forme. Chiar dacă vorbim despre aranjamente florale, despre fântâni mozaicate, case în stil Art Nouveau, cântăreţi amatori cu flaşneta sau mai învătaţi, cu viori, breakdanceri sau pur şi simplu tineri care se adună în parc să încerce un ritm nou la darabană, e imposbil să te plictiseşti aici. Iar dacă vrei să treci la nivelul urmator, Donau Insel te cheamă să-ţi arate toate cluburile şi barurile pe care le are. Şi dacă cluburile sunt goale, iar străzile pline, cu oameni mulţi şi tineri şi veseli şi gălăgioşi şi îmbrăcaţi funky, dar mai ales, puşi pe distracţie, atunci ştii că ai nimerit în timpul paradei. Şi acum vei cunoaşte garantat o Vienă la care nu te-ai fi aşteptat. Eu aleg partea asta a Vienei.”

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandra Covesan
Alexandra Covesan
9 years ago

Foarte dragut 🙂