Au fost emise doua noi atentionari meteo pentru Romania! AFLA DETALII

Meteorologii au emis doua noi atentionari meteo pentru Romania!

Prima Atentionare Meteorologica: COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 noiembrie, ora 10 – 19 noiembrie, ora 22

Fenomene vizate: ninsori în general moderate şi strat de zăpadă.
Zone afectate: zona Carpaţilor Orientali, Moldova.

Pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 şi 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei.

Interval de valabilitate: 19 noiembrie, ora 10 – 19 noiembrie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ploi însemnate cantitativ. Zone afectate: judeţele Tulcea, Buzău, Brăila.

În judeţele Tulcea, Buzău şi Brăila vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

Cea dea 2 a Informare Meteorologica

Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 06 – 21 noiembrie, ora 10
Fenomene vizate: polei, precipitaţii moderate cantitativ – ploaie, mixte la munte, mai ales ninsoare în Moldova, intensificări ale vântului.

În intervalul menţionat se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte şi predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni.

Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a ţării şi în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăşi 70…75 km/h.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments