Alerta meteo: COD ROSU si PORTOCALIU de precipitatii abundente si vreme severa

Meteorologii au anuntat cod rosu si portocaliu de precipitatii abundente in Spania.

Asadar dragi romani daca va aflati in aceasta perioada in Spania trebuie sa aveti mare grija.

Este cod roşi şi portocaliu de precipitaţii abundente, vreme severă şi vânt puternic în Spania. Atenţionarea meteorologică se va întinde pe două zile, 19 şi 20 noiembrie. Astfel, conform Mediafax, zborurile de pe aeroporturile de la Valencia şi Alicante ar putea avea întârzieri, iar traficul rutier să fie îngreunat.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Comunitatea Valenciană, că Agenţia Meteorologică de Stat – AEMET, a emis o avertizare de tip coduri portocaliu şi roşu, cu un grad mare de probabilitate (40 – 70%) pentru fenomene meteorologice deosebit de severe, cu potenţial extrem de periculozitate în perioada de luni, 19 noiembrie 2018 şi cel puţin până marţi, 20 noiembrie 2018, orele 23.59, în jumătatea de sud a provinciei Valencia şi jumătatea de nord a provinciei Alicante. Fenomenele meteorologice se caracterizează prin căderi persistente de precipitaţii şi furtuni, cu intensificări locale ale vântului. Astfel, se prognozează precipitaţii abundente, care pot acumula în sol umiditate de 180 mm pe o perioadă de 12 ore, izolat putându-se ajunge până la 50 mm/oră. Precipitaţiile pot fi însoţite de grindină, descărcări electrice, iar la altitudini mai mari de 1.500 m chiar ninsori, cu depunere de strat de zăpadă„, au anunţat reprezentanţii Ministerului de Externe, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

De asemenea, zborurile de pe aeroporturile de la Valencia şi Alincate vor avea întârzieri sau chiar ar putea fi amânate. Din cauza condiţiilor meteo severe, circulaţia va fi îngreunată.

MAE precizează că „cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellón de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, „au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului României la Castellón de la Plana: +34677842467”, adaugă reprezentanţii ministerului.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments