Ador Media pe locul 1 în topul celor mai difuzate videoclipuri din România (+ interviu cu Alex Ceauşu)

Interviu cu Alex Ceauşu www.vedetepenet.ro

Ador Media pe locul 1 în topul celor mai difuzate videoclipuri din România.


       Alex Ceauşu a înfiinţat în urmă cu trei ani Ador Media, o casă de producţie video-grafică ce a reuşit în foarte scurt timp să devină un pion important în producţia videoclipurilor muzicale din România.

       Cu peste 100 de producţii numai în ultimii 2 ani ( videoclipuri, documentare, grafică 2D şi 3D) şi cu un portofoliu impresionant de videoclipuri pentru cei mai cunoscuţi artiti (Anda Adam, Fly Project, BUG Mafia, Puya, Keo, Andreea Balan, Guess Who, Sasha Lopez, Nico, Zero, etc) Ador Media a reuşit să se impună pe piaţa producţiei video din România.

       „Simt nevoia să îmi exprim sentimentele şi cred că şi asta ne-a propulsat pe piaţă. Evităm să facem lucruri seci, doar de dragul de a fi făcute, sau pentru bani. În fiecare proiect încerc să presar emoţiile şi stările pe care le simt eu ascultând piesa, asta în cazul clipurilor. Întotdeauna am încercat să obţinem maximum dintr-un proiect, chiar dacă de cele mai multe ori bugetele pe care le aveam la dispoziţie nu erau printre cele mai mari”, declară Alex Ceauşu.

       De menţionat ar mai fi faptul că unul din membrii echipei Ador Media, Cristi Smărăndoiu, a realizat grafica pentru clipul Beyonce feat. Lady Gaga – Video Phone şi a colaborat pe partea de post producţie pentru videoclipul Lil Wayne – 6 foot 7 foot.
       În prezent Ador Media ocupă primul loc în topul celor mai difuzate videoclipuri din România, conform Media Forest.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi producţii Ador Media accesează AdorMedia.ro sau pagina de Facebook.

Alex Ceausu 2


În continuare vă invit să citiţi interviul:


       1. Ador Media a apărut pe piaţă la începutul anului 2008, bucurându-se de un succes imediat. Cum aţi ajuns la această performanţă în mai puţin de trei ani ?

       Alex Ceauşu: Toate se datorează pasiunii cu care lucrăm pentru orice artist. Tratăm clienţii în mod egal, indiferent că sunt la început sau că sunt foarte cunoscuţi. Am încercat întotdeauna să obţinem maximum dintr-un proiect, chiar dacă de cele mai multe ori bugetele pe care le aveam la dispoziţie nu erau printre cele mai mari. Nici nu există comparaţie între un buget de clip din România şi un buget de clip din oricare altă ţară mai dezvoltată. Atunci când lucrezi cu o mare pasiune şi vii cu idei noi şi bune, nu prea ai cum să nu te impui pe o piaţă care suferă la capitolul ăsta.

       2. De asemenea, aţi lucrat alături de artişti cu rezonanţă, cum ar fi Beyonce, Lady Gaga sau Lil Wayne. În ce au constat aceste colaborari?

       Alex Ceauşu: Colegul meu, Cristi Smarandoiu a realizat partial grafica pentru clipul “Beyonce feat. Lady Gaga – Video Phone”, aici mă refer la aparatele de fotografiat de pe capul oamenilor din videoclip. De asemenea a colaborat pe partea de post productie pentru videoclipul “Lil Wayne – 6 foot 7 foot”.

       3. Cum ai ajuns să lucrezi în domeniul acesta, având în vedere că nu toţi reusesc să facă ce le face placere, mai ales în România?
       Alex Ceauşu: Aici cred că a intervenit Divinitatea, m-a înzestrat cu talent şi imaginaţie. Am facut 10 ani de economie, sunt masterand în economie, dar am ajuns regizor …deci total altceva. Sunt autodidact, caut şi cercetez ce mă interesează şi ce mă pasionează şi îmi însuşesc informaţia singur. Cum am ajuns aici, am zis mai sus, iar ca o completare, aş spune că prin multă muncă, dărurire şi ceva noroc.

       4. Ce te-a atras cel mai mult la acest domeniu ?

       Alex Ceauşu: Creativitatea, faptul că e un domeniu foarte dinamic, ce implică deplasări, multă agitaţie, nervi, dar cel mai mult, faptul că mă pot exprima. Simt nevoia să îmi exprim sentimentele interioare şi cred că şi asta ne-a propulsat pe piaţă. Evităm să facem lucruri seci, doar de dragul de a fi făcute, sau pentru bani. În fiecare proiect încerc să presar emoţiile şi stările pe care le simt eu ascultând piesa, asta în cazul clipurilor.

       5. Cum ai reuşit să-ţi alegi membrii echipei şi să demarezi proiectul Ador Media? Este necesar să aveţi aceleaşi idei, pentru ca ulterior să nu apară conflicte ?


       Alex Ceauşu: E simplu, am căutat oameni asemeni mie. În primul rând corecţi, apoi pasionaţi şi cu foate mult talent şi putere de muncă. Nu e neaparat necesar să avem aceleaşi viziuni, cu cât mai multe, cu atât mai bine…important e să ştii să o alegi pe cea bună.

       6. Pe lângă videoclipuri, Ador Media realizează şi reclame, animaţii 3d, spoturi, documentare….însă, majoritatea cererilor rămân pentru videoclipuri?

       Alex Ceauşu: Da. Cele mai multe proiecte sunt videoclipurile şi ne ocupă cel mai mult timp. Aleg producţia de clipuri, în locul altor proiecte, tocmai din nevoia de exteriorizare pe care o afişam mai sus. Printr-un videoclip cu o poveste frumoasă, mă pot exprima mult mai bine decât printr-un spot la ..un credit bancar de exemplu. Ne cam selectăm clientela în funcţie de cât de artistic poate ieşi proiectul.

       7. Pentru că tot vorbim de videoclipuri, care a fost cea mai deosebită experienţă cu privire la realizarea acestora?

       Alex Ceauşu: Fiecare videoclip are povestea lui impresionantă. De exemplu, am filmat un clip în Dubai, în deşert, în luna august, la o temperatură de 60 de grade. Ni s-au topit încălţările în nisip, ne-am ars prin haine. Beam câte 10 l de apă pe oră. Am rezistat cât timp am avut apă, adică 3 ore.

       8. Dar cea mai inedită ?

       Alex Ceauşu: S-a întâmplat anul trecut, când filmam în centrul Istanbulului, în Piaţa Taksim. Cu câteva ore înainte să terminăm filmarea, am primit un telefon din ţară, de la impresarul artistului. Spunea că artistul are un concert şi trebuie să-l onoreze neapărat. Nu am fost de acord cu asta, am zis că stăm până terminăm şi apoi plecăm. Impresarul a insistat, a zis că e foarte important şi că mai bine ne întoarcem într-o altă zi pentru a termina filmarea. Într-un sfârşit, am cedat. Am plecat, iar seara am ajuns în ţară. Acasă, înainte să mă culc, am deschis televizorul pe ştiri, că să văd că în Istanbul, în Piaţa Taksim, la câteva ore după ce am plecat noi, a avut loc un atentat sinucigaş, soldat cu 4 morţi şi 60 de răniţi. Dumnezeu a fost cu noi în ziua aia.

       9. Chiar voiam să te întreb despre dificultăţile pe care le întâmpini la locul de muncă…

       Alex Ceauşu: Vremea e inamicul principal. Se întâmplă să ai soare atunci când nu ai nevoie, să ai nori atunci când vrei soare, sau să plouă. Deplasările lungi, faptul că uneori nu dormi 40 de ore…cam astea sunt cele mai mari dificultăţi.

       10. Cu membrii echipei, sau cu vreun client, nu apar niciodată conflicte ?

       Alex Ceauşu: Cu membrii echipei nu am conflicte şi dacă e să se stârnească vreunul, ştim fiecare cum să-l înăbuşim din start. Ne respectăm unul pe celălalt. Unii clienţi vin cu anumite idei care nu se potrivesc absolut deloc cu piesa, dar ei le-au văzut printr-un alt clip din afară, le-au plăcut şi vor musai să fie inserate în clip. Duc muncă de lămurire maximă şi acolo unde nu reuşesc să-i conving, asta e, facem un compromis… până la urmă, ei sunt clienţii.

       11. Poţi găsi câteva cuvinte pentru a descrie serviciile voastre, cât şi pentru a le rămâne întipărit oamenilor succesul actual al casei de producţie ?

       Alex Ceauşu: E simplu : www.adormedia.ro !

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments