VedetePeNet.ro Vedetele de la TV sunt si pe www

Cum este sarbatorit Sfantul Nicolae in lume

Sfantul Nicolae nu este doar o sarbatoare a crestinatatii, ci si a copiilor. An de an, in seara de 5 decembrie, cei mici il asteapta pe Mos Nicolae.

Este una dintre cele mai îndrăgite sărbători de la noi, însă Sfântul Nicolae nu este doar al nostru. Acesta este sărbătorit şi în alte ţări, dar într-un alt mod.

Moş Nicolae este sărbătorit şi în culturile occidentale, nu doar în ţara noastră. De exemplu, în Europa, în secolul al XII-lea, ziua Sfântului Nicolae a devenit ziua darurilor şi a activităților caritabile.

Astfel, în Germania, Franța si Olanda, ziua de 6 decembrie este considerata o sărbătoare religioasa, când sunt oferite cadouri copiilor si săracilor, scrie ZiarulUnirea.ro.

În unele culturi, Sfântul Nicolae călătorește cu un însoțitor care li ajuta.

În Olanda, episcopul călătorește pe un vapor, sosind pe 6 decembrie. Are la el o carte mare, din care află cum s-au purtat copiii olandezi în timpul anului. Cei cuminți sunt răsplătiți cu daruri, iar cei obraznici sunt luați de asistentul sau, Black Peter.

În Germania, Sfantul Nicolae călătorește tot cu un însoțitor, cunoscut drept Kinect Utrecht, Krampus sau Pelzebock, care vine cu un sac în spate si o nuia în mana. Copiii obraznici sunt pedepsiți cu lovituri de nuia.

La creștinii din Ghana, moșul care aduce daruri vine din jungla, în timp ce în Hawai, el coboară din barca.

 


*

LIKE VedetePeNet.ro