Scrisoare de la un pacient turmentat

Vinerea mare
Doctorul băgă mâna în Registrul de Plângeri și trase la sorți o plângere. Tocmai asculta ‘Am și băiat și fată’ și servea șerbet.
Un pacient îi lăsase o scrisoare pierdută. O citi, buimac.
„De ce psihiatrul ar trebui încadrat la ‘studii post-liceale’. Iată de ce, Domnule!
– A umat cursuri subțirele, niște sinteze fără bază științifică sau legală, și bolile specifice au fost și încă sunt propuse în urma experiențelor empirice. Nu bază stiințifică, nu academie, NU diplomă.
– Bolile vin sub o descriere arbitrară, fără distincții clare, și sunt stabilite prin vot.
– Se sare prea ușor de la o boală la alta, este o extremă fluiditate ce permite unei afecțiuni din manual ( Manual of Mental Disorders ) să se transforme în oricare alta, și nu există malpraxis, căci toate sunt corecte, simultan.
– Deși a citit multe scrieri, acestea nu au nici valoare literară, nici istorică, fiind de multe ori fals istoric, false notițe pentru câștig financiar, fals pentru motive egoiste și fals pentru faimă, deci nu poate pretinde nici diplomă în științe umaniste. Din nou, NU diplomă.
– Are însă 1 an tehnician morgă. Studii post-liceale!

El nu are deci studii superioare, și atunci trebuie modificată salarizarea. Nu poate fi doctor ori profesor universitar pe acest domeniu, Domnule! ci numai trainer, maistru de școală, care predă înșelăciunea! În nici un caz nu are dreptul la 35000 lei salariu lunar, căci nu face ouă de aur, ci este un tehnician cu zodiac, și nu un om de știință.
Un traficant de droguri nu are diplomă pentru că știe ori cunoaște toate drogurile nocive de pe piața. Unele teste, droguri pe care le folosiți există încă doar datorită înșelăciunii pe care o perpetuați, ca să fie acoperit excesul de medicamente produse.
Domnule! dacă dumneata și sanitarii tăi aveți diplomă, atunci și traficanții ar trebui să primeasca diplomă de licență echivalentă cu dvs. în droguri, tăinuire, șantaj si crimă organizată..
Domnule!
Oamenilor pe care îi exploatați le va veni mintea la cap.
Multe teze de doctorat vor fi anulate, pe motiv de încadrare la studii medii. Astfel, bugetul va fi enorm ușurat, și vor crește salariile. Economia va înflori. Scăpați de sărăcie, oamenii vor fi mai sănătoși și mai productivi. În sfârșit, Romania va avea program spațial!

Bate un suflu de libertate!
Adios, muceaceos! Ciao, baby!”
Mai erau niște cuvinte murdare.
Le citi, aruncând priviri furișe în stânga și în dreapta. La un moment dat înțepeni. Era plin de transpirație. Se ridică și se așeză. Întoarse pagina. Se făcu verde. Făcu hârtia ghemtoc. Îi căzu solnița. Mai erau trei pagini.
Se gândi intens.
Ultima pagină părea goală. Se concentră asupra ei. La.. Era un desen.
Se ridică cu demnitate. Ieși afară.
Era noapte.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments