Porția de optimism

Vedem cu adevărat cât de puternici suntem în momentul când ne confruntăm cu situații noi, situații neplanificate cum ar fi o concediere, un job nou, despărțire, divorț sau un deces.

Puși față în față cu o situație dificilă există două opțiuni, lupți sau renunți. Mulți din păcate aleg varianta pesimistă,  renunță  să mai lupte, stau pe loc, și tot ceea ce reușesc să acumuleze sunt frustrări și durere.

Ar fi indicat să introduci în stilul tău de viață o porție de optimism.  Hai să vedem ce înseamnă să fii optimist, dex-ul ne oferă următoarea definiție “care manifesta optimism”, acesta fiind o “conceptie filozofica potrivit careia in lume binele precumpaneste asupra raului, iar lumea existenta este cea mai buna dintre lumile posibile; atitudine a omului care priveste cu incredere viata si viitorul; tendinta de a vedea latura buna, favorabila a lucrurilor.”

O persoană optimistă se trezesțe cu gânduri pozitive, zâmbește și încearcă să găsească soluții la problemele pe care le are. În loc să piardă timpul plângându-și de milă,  aceștia se focalizează pe ceea ce trebuie să facă pentru a depăși cu brio o situație sau o  perioadă mai grea. Pentru optimiști orice piedică este o cale spre evoluție, o nouă oportunitate  care se ivește în viața lor.

Oamenii care sunt optimiști cunosc mult mai ușor succesul, de ce? Pentru că sunt personae deschise, pozitive, au încredere și chiar dacă nu reușesc din prima ei se ambiționează și luptă.

Optimismul e cheia fericirii !

Nu te mai gândi la rău înainte să se întâmple

Nu mai presupune că toată lumea te va dezamăgi

Gândește-te la lucurile pozitive din viața ta

Evită să stai prin preajma persoanelor negativiste

Încearcă să vezi partea bună a ceea ce ți se întâmplă.

Sănătate și Noroc!

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments