Noi întrebări pentru psihiatră

În funcție de relația temporala dintre halucinații și tulburarea de dispoziție, cum se diferențiază diagnosticul?

Care sunt particularitățile tulburării ecuatoriale trifazice cu depresie concomitentă?

Care este explicația științifică a mutismului ca simptom și cum e cu patologia pentru logoree? Cum se face că medicația este identică, fără variații, în amble cazuri?

De ce lipsește mutismul dintre simptome? Explicația științifică.

Este adevarat că, după o vizită la psihiatru, nu te alegi doar cu un diagnostic oarecare, ci te alegi cu ANTECEDENTE, precum tulburare ecuatorială? Dacă, dupa 10 ani, intrii iar la psihiatru, acesta va scrie conștiincios: boala a debutat acum 10 ani?

De fapt, depresia, tulburarea bipolară, paranoia și altele au debutat la naștere, ce să ne mai ascundem după deget.

Dna este conștientă de micul amănunt că personalul medical face o minusculă, insignifiantă confuzie, de altfel pardonabilă, între agitație psihomotorie și agitație cu sensul cotidian, neliniște datorate nemulțumirii, care nemulțumire este tratată cu medicamentele folosite în crize epileptice sau ceva de genul ăsta?

Cum se face că un psihiatru scrie pur si simplu ‘idei delirante’ fără suport, fără a da concret detalii, și fără discuție, în mod dictatorial? Este conștient că, în context social aceasta ar fi insulta care rupe o relație de amiciție, prietenie, afaceri sau relație romantică?

Recunoaște că, în mod identic, pot și eu să spun că paragrafe întregi din publicațiile de psihiatrie constiuie idei delirante, înguste de grandoare omnscientă, fără suport științific? Adică, pe scurt, complexul de superioritate al unei pseudo-științe care nu poate dovedi nimic?

Care este etiologia nebuniei?

Este prea mult a cere ca, înainte de a fi enunțate între simptomele externe, ideile delirante să fie consemnate audio-video și revăzute împreună cu cei interesați, la nevoie?

La fel, heteroagresivitatea, o dată notată printre simptome, și pentru care se prescriu substanțe puternice, care scurteaza viața, ceea ce în sine nu este un lucru rău, da, caci te scutește de o batrânețe lungă, nu ar trebui să aibe și suport audio-video sau măcar martori? (heteroagresivitate, adică tentative de omucidere, da, dragă?)

și, în final, de ce este așa osoasa și mereu în fuste?

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments