Herbalife – 200 milioane dolari amendă pentru înșelarea clienților

Acuzată de înșelarea consumatorilor de către Comisia Federală de comerț din SUA, compania care comercializează în special produse pentru slăbit a ales să plătească o suma apreciabilă pentru închiderea investigației și evitarea unor acuzații mai grave (schemă piramidală) arată cbsnews.com.

 

De asemenea, Herbalife a anunțat că își va schimba modelul de business bazat pe stimularea agenților de vânzări care aduc în rețea noi „recruți” (network marketing). Compania înregistrată în insulele Cayman ce vinde suplimente alimentare pentru slăbit și creme de piele anunțase încă din februarie că se află în discuții cu FDC (Comisia Federală de Comerț) pentru rezolvarea unei investigații privind practici comerciale înșelătoare.

În urmă înțelegerii cu autoritățile, Herbalife nu își va mai plăti distribuitorii în funcție de numărul membrilor noi recrutați și a vânzărilor acestora (schemă piramidală) ci doar raportat la operațiunile raportate ca orice agent comercial, ceea ce duce la o restructurare profundă a modelului de afaceri practicat de companie.

 

Acuzele de înșelătorie se bazează pe plângerile distribuitorilor recrutați pe bandă rulantă cu promisiunea unor câștiguri fabuloase în urmă vânzărilor rețelei ce urma să fie construite de fiecare, majoritatea dintre ei renunțând însă pe măsură ce își dădeau seama că nu pot aduce noi adepți în sistemul multilevel marketing.

 

In afară de amenda de 200 milioane dolari, compania va trebui să despăgubească clienții pentru pierderile suferite în urmă acestor practici înșelătoare.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments