Doctorul Gabos Grecu Iosif, Targu Mures, practica internarea nevoluntara a pacientilor sai in clinica lui particulara Psihosan, centru neautorizat pentru asa ceva

 

Psihosan4204.vedetepenet.ro

 

Aceasta clinica particulara are tarifele intre 1800 2400 lei pe luna, care trebuie platiti de familia pacientului internat nevoluntar. Iar durata internarii se prelungeste la nesfarsit, doctorul evaluand de fiecare data ca pacientul „nu este inca bine de tot”.

O internare pe termen limitat care in orice spital de obicei nu depaseste 21-28 de zile pentru o afectiune psihica, (afara de cazul cand pacientul prezinta pericol iminent de vatamare pentru sine sau pentru ceilalti, conform legii), la Psihosan poate dura trei, cinci luni sau mai mult, iar suma se va ridica la peste 7000 de lei per total, in ciuda protestelor pacientului care doreste sa se externeze sau sa se intoarca la spitalul de stat, unde are gratuitate.

Psihosan a luat nastere pornind de la Prof. Univ. Gheorghe Grecu, traditie dusa mai departe de familia acestuia  prin Prof. Univ. dr. Gabos Grecu Iosif si Prof. Univ. dr. Gabos Grecu Marieta.

Aceasta originala clinica are o vechime de 4 ani, dar tinteste mult, mult mai departe. Conform legii, consimtamantul poate fi retras in orice moment de catre pacient, iar doctorul este dator sa-l informeze care sunt consecintele intreruperii tratamentului, ale externarii, si apoi sa-l lase sa plece. Acest lucru nu se intampla, si in mod frecvent pacienti veniti initial benevol la tratament, asteapta sa fie externati cu zilele sau saptamanile. Lunile. Nota de plata creste.

Bineinteles ca dr. Gabos nu respecta legea, si nu face nici o notificare de continuare nevoluntara a tratamentului catre comisia de revizie, intrucat, in fapt, centrul de sanatate si casa de batrani Psihosan efectiv nu are dreptul sa faca acest lucru, caci nu este un centru autorizat de Ministerul Sanatatii pentru a interna nevoluntar pacientii.

Motivele unei solicitari de internare nevoluntara se certifica sub semnatura, si se asteapta analiza unei comisii autorizate, dar ce atata hartogaraie. Dr. Gabos tace si face.

In plus, legea mai prevede ca atunci cand medicul considera ca sunt intrunite conditiile internarii nevoluntare, el trebuie sa informeze pacientul, familia si reprezentantul legal. Pf…

Iata cum ar arata o notificare:

NOTIFICARE

In conformitate cu art 52 , alineatul (1) din Legea 487/2002, am decis in temeiul art. __ litera (a), (b) masura internarii nevoluntare…

Semnatura

Ori Dr. Gabos  nu recunoaste ca internarea este nevoluntara, nici macar atunci cand un pacient suna la urgente sa se planga ca este tinut impotriva vointei in clinica particulara. Iar cand politia din Ungheni apare, psihologul clinicii il intampina cu tupeu, spunandu-le cat de grav bolnav este pacientul respectiv, el nu poate nicicum pleca…

Politistul de tara, ignorant in ale legii, da mana cu el si pleaca.

Daca pacientul suna ulterior la urgente si face o noua plangere, ca psihologul l-a lovit, un politai vine din nou, cu mare greutate se lasa convins sa ia plangerea si pleaca, dupa ce da mana cu psihologul. Bineinteles ca plangerea este ingropata. Nu a fost comisa nici o infractiune, lovind un pacient. Politistul se leagana cu foaia in mana si cu privirea tampa.

O pacienta ramasa fara banii pe care ii pusese in camera, vreo 200, cat avea ea, nu face plangere, chiar daca politia e acolo. Nu crede ca are dreptul sa faca vreo plangere, si nu vrea sa aibe apoi pobleme.

Cu mare usurinta si cu impunitate poate fi comis si un viol in aceasta clinica.

A treia oara daca un pacient mai suna la urgente, nu mai vine nimeni.

Este Hotelul California intr-o zona sub-dezvoltata. Doar ca in curtea din fata se mai usureaza un pacient, in mod regulat, cu satisfactie.

Untitled186

http://www.psihosan.com/

Adresa:  Strada Bercului, Nr. 204, Ungheni, Jud. Mures

Telefon: 0735-055.000

Receptie:  0265-328-360
0265-328-361
0265-328-362

 

https://youtu.be/BT59rohv6jw

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments