Cum ne afecteaza consumul de Coca Cola

Nu doar Coca Cola, ci toate bauturile care contin zahar sunt considerate produse care ne afecteaza sanatatea, ducand la afectiuni precum carii dentare, obezitate, diabet + multe altele.

Coca Cola este o bautura foarte populara si gustoasa, iar gustul acesta bun il are datorita concentrarii mari de zahar. O doza de Cola contine aproximativ 12 lingurite de zahar. O concentratie asa de mare de zahar ar trebui sa ne faca sa vomitam dupa prima inghititura, insa acidul fosforic si alte substante ce se regasesc in aceasta bautura ne permit sa continuam sa bem, ba chiar sa ne dorim si o a doua doza.

In primele 20 de minute nivelul de zahar din sange creste dramatic, provocand o explozie de insulina. Pe urma ficatul intra in actiune si transforma zaharul in grasime. Dupa 40 de minute ingestia de cafeina este finalizata. Creste tensiunea, pupilele se dilata iar receptorii din creier responsabili cu oboseala sunt blocati, ajutandu-va astfel sa nu simtiti oboseala.

Dupa aproximativ 45 de minute creste productia de dopamina, dopamina stimuland partea responsabila de placere a creierului. Coca Cola are capacitate de a stimula centre ale creierului precum o fac drogurile, reusind sa dea si dependenta data de droguri.

Dupa o ora vom incepe sa simtim din nou setea, iar somnolenta se instaleaza. Tot in aceste minute efectul diuretic se face simtit. Apa din Cola cat si alte substante nutritive sunt eliminate prin urina.

Nu doar Coca Cola are aceste efecte asupra organismului, ci si alte bauturi carbogazoase bogate in zahar si fel si fel de acizi. Nu zic sa nu mai consumam Cola, este normal ca din cand in cand sa mai bei o doza de Cola de pofta, insa foarte multe persoane pur si simplu nu se lipsesc de Cola, avand zi de zi in casa un bidon de 2L – 2,5L bine tinut in frigider.

Consumul de Cola si de alte bauturi carbogazoase bogate in zaharuri duce la o varietate de boli, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Vizitati site-ul TheWomen.ro pentru o mai mare varietate de articole axate pe Sanatate, Frumusete sau Fashion.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments