In premiera in Romania – concert extraordinar Paul Anka – Live!

In premiera in Romania - concert extraordinar Paul Anka - Live!
Concertul va avea loc pe data de 1 Iunie 2010, orele 20.00, la Sala Palatului, Bucuresti.

Paul Anka, nascut intr-o familie cu origini libaneze la 30 iulie 1941 la Ottawa – Canada, isi face prima aparitie TV in anul 1957, la doar 16 ani, cu primul sau cantec ce avea sa devina un mare hit international – “ Diana” – o poveste despre pasiunea lui pentru o colega de scoala. “Diana” s-a vandut in peste 10 milioane de exemplare si l-a lansat pe Anka in muzica internationala.

Paul Anka isi aduce aminte cu drag de anii de pionierat ai muzicii pentru adolescenti, ani nebuni in care trebuia sa lupte pentru absolut orice; cu toate ca studiile sale in muzica se rezumau la doar cateva ore de pian si ceva ore de teorie, la 13 ani canta oriunde gasea ceva audienta dispusa sa il asculte. Chiar daca parintii isi doreau ca Paul sa aiba o cariera ceva mai… practica, el stia deja, era convins ca va reusi in industria muzicala. Dupa succesul “Dianei”, la 19 ani debuteaza in Las Vegas, iar la 20 devine cel mai tanar artist – cap de afis – la renumitul “Copacabana” din New York

Peste putin timp, Anka s-a dovedit a fi nu numai un artist de mare succes, dar si un compozitor de geniu, intrand in top 10 USA cu:“You Are My Destiny”, “Lonely Boy”, “Put Your Head On My Shoulder”, “Puppy Love”, “My Home Town” si “Dance on Little Girl”. Don Costa, mentorul musical dar si producatorul lui Anka, spunea despre acesta in anul 1975, ca: “Pur si simplu, Anka nu stie sa scrie un cantec prost!

Pe langa “Spanka Music”, propria companie de media, manageriata la inceput chiar de catre tatal sau (si pe care ulterior a vandut-o catre M.A.M. in 1971), alte reusite ale lui Anka au fost inclusiv aparitiile in mai multe pelicule, dintre care, cea mai notabila in1962, in drama “The Longest Day”, pentru care a scris coloana sonora si a primit o nominalizare la Oscar.

La mijlocul anilor ’60, the Beatles au reusit sa-i indeparteze pe cei asemenea lui Anka – muzicienii adolescenti – de pe primele locuri din topuri. Paul Anka insa, isi petrecea timpul alaturi de cei ca Frank Sinatra si Rat Pack, Sammy Davis Jr., Dean Martin si altii, castigand enorm in urma drepturilor de autor sau ca producator.

Anka a inregistrat 125 de albume, inclusive 10 albume pentru piata japoneza, spaniola, franceza sau italiana, cu cantece compuse si „croite” pentru fiecare tara in parte.In 1963, petrecand foarte mult timp in Italia, Anglia si Franta, devenind astfel foarte cunoscut si in Europa, cantecul “Ogni Volta” a ajuns un hit ce s-a vandut in peste 4 milioane de exemplare si a castigat Festivalul de la San Remo.

Anka are, deasemenea, drepturi de autor asupra a peste 900 de cantece – 130 dintre ele cu intrepreti ca Elvis Presley, Barbra Streisand, Linda Ronstadt sau Robbie Williams, si sa nu uitam de mai mult decat celebrul “My Way” pentru Sinatra in 1969 sau de “She’s a Lady” a lui Tom Jones in 1971.“My Way” a fost cantat de-a lungul timplui si de Elvis Presley, Tom Jones, Nina Simone..si alti cateva sute..inspirat fiind de “Comme d’Habitude” al lui Claude Francois.

In 1970 Anka a ajuns din nou in topuri cu “Having my Baby”, “One Man Woman, One Woman Man”, “I Don’t Like to Sleep Alone”, “There’s Nothing Stronger than Our Love” sau “Times of Your Life”.

In anii 1980 “Hold Me Till The Morning Comes” in duet cu Peter Cetera ajunge iar in topuri, pentru ca anii ’90 sa-i aduca duete cu Celine Dion, Patti La Belle, Tom Jones, Anthea Anka si Frank Sinatra, dar si “Anka Live 2000” – inregistrat in timpul unui turneu mondial.

Spectacolul de la Bucuresti va reuni – live – peste 20 instrumentisti de exceptie, alaturi de care, Paul Anka isi sustine toate concertele.Cu o productie de zile mari, evenimentul va incepe la orele 20.00 si timp de doua, vom auzi toate acele hituri nemuritoare semnate… Paul Anka!
Biletele se vor pune in vanzare incepand cu vineri, 19 Februarie, ora 10.00, in reteaua de bilete Eventim: magazinele Germanos, Vodafone, Librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.
Preturile biletelor: 90 lei – 150 lei – 250 lei – 350 lei;
VIP – 600 lei

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments