Zhou YongKang – acuzat de luare de mita, abuz in functie si tradarea secretelor de stat

141205172741_zhou_yongkang_624x351_reuters_Vedetepenet.ro

Curtea Superioara de Justitie din China a comunicat ca procesul este in curs. Zhou YongKang, este un inalt demnitar, membru al comitetului central, secretar de stat etc. si este suspectat de luare de mita, abuz in functie si inalta tradare.
Anchetatorii i-au comunicat inculpatului drepturile sale si l-au intrebat daca a primit sfatul avocatului, iar Procuratura din orasul TianJin a preluat cazul.
Acuzatul Zhou YongKang, in perioada in care a ocupat pozitiile de: vicepresedinte la Compania de Stat de Petrol si Gaze, secretar in Comitetul provinciei SiChuan, membru al comitetului central, consilier de stat, secretar general etc., el si-a folosit pozitia in folosul unor anumiti indivizi, a luat pe nedrept din averile altora, a abuzat in functie si a pagubit proprietatea publica si tara, cu urmari foarte grave.
Zhou YongKang este cel mai inalt demnitar care a fost anchetat pentru coruptie din 1949 pana in prezent, iar procesul va avea o mare influenta in lupta anti-coruptie din China. El este anchetat impreuna cu alti membri ai familiei sale si alti demnitari corupti.
Zhou YongKang a fost scos din partid si va suporta consecintele legale.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments