UK se lupta cu traficul si braconajul animalelor salbatice

f04da22dd72512accd430e_Vedetepenet.ro

Ca sa scape basma curata, UK a semnat la Londra, impreuna cu alte 41 de tari, o declaratie in sensul stavilirii crimelor impotriva animalelor salbatice. Ministrii, politicieni si juristi englezi depun eforturi ca sa potejeze elefantii, rinocerii si tigrii de la a fi braconati si vanduti in comertul ilegal cu animale salbatice.
Organizatia International Fund for Animal Welfare (IFAW) cere Angliei sa puna in practica un angajament luat in scris de UK, si anume sa introduca stoparea crimelor impotriva animalelor salbatice in strategia impotriva crimei organizate.
De ce? Provenienta carnii de vanat nu este verificata, cum ar fi, sa zicem, puiul englezesc.
Este o crima cu arma de foc, iar braconierii s-au constituit in bande organizate, violente si inarmate cu echipament de inalta tehnologie cu infrarosii, si care merg cu Jeep-uri. Este un macel pentru profit. Politia engleza spune ca grupurile se aduna ca sa ucida intr-o noapte un anumit numar de caprioare, de exemplu.
Rapoartele serviciilor secrete arata ca braconajul in toata Anglia e in crestere. Bandele ucid sistematic animalele salbatice, si pe deasupra ii ameninta pe fermierii localnici.” Stim sigur ca cei implicati in braconaj calatoresc in toata tara”, lasand doar carcase in urma lor.
O carcasa de caprioara face 200 £ (lire sterline), iar coarnele pot ajunge la cateva sute de lire. Capete de cerbi lasate fara coarne au fost gasite chiar langa parcuri nationale. Rapoartele arata ca braconajul a iesit de sub control. Unele din bandele criminale ucid animalele salbatice pur si simplu izbindu-le cu masina, intr-un mod foarte dureros. Bandele au frigiderele pline si buzunarele doldora.
Pedeapsa pentru braconaj e usoara in Anglia: amenda sau 3 luni inchisoare. Daca e prins, un braconier poate sa spuna pur si simplu ca urmarea un animal ranit, sau ca a gresit locatia. Iar dublarea pretului vanatului a creat si mai multi braconieri, dispusi sa riste. Comercializarea vanatului e lejera, caci sunt multi macelari, dealeri, puburi si restaurante interesate, care introduc carnea pe usa din spate, iar regulile de igiena a carnii sunt ignorate.
Este evident crima organizata. Unii din membrii bandelor de braconieri sunt implicati si in alte crime. Fermierii spun ca „braconierii sunt cei mai josnici dintre cei mai josnici” si se tem, caci se pot trezi cu cauciucurile taiate, cu masinariile stricate, recolte, garduri si porti distruse.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments