Sting luptă pentru legalizarea marijuanei


Cântăreţul britanic Sting le-a cerut autorităţilor americane să renunţe la „războiul” împotriva drogurilor şi să legalizeze consumul de marijuana, declanşând un val de critici din partea organizaţiilor care militează pentru interzicerea acestor substanţe, informează dailymail.co.uk.

Într-o petiţie prin care a solicitat legalizarea consumului de marijuana, cântăreţul britanic în vârstă de 58 de ani a declarat că fondurile folosite pentru interzicerea acestei substanţe ar putea fi utilizate împotriva sărăciei şi a încălzirii globale.

Sting consideră că mii de consumatori de marijuana sunt trimişi inutil la închisoare în fiecare an, pentru o „crimă” care nu răneşte pe nimeni, iar drepturile civile sunt „călcate în picioare” de organismele justiţiei americane, care au fost „militarizate”. Aceste comentarii ale cântăreţului britanic au provocat nemulţumirea organizaţiilor antidrog.

„Războiul împotriva drogurilor a dat greş, însă situaţia este mult mai gravă. Acest război dăunează societăţii. Infracţionalitatea şi violenţa prosperă în acea zonă de umbră în care a fost aruncat comerţul cu droguri. Oamenii nevinovaţi care au nevoie de ajutor nu pot să îl primească. Nici pacienţii care au nevoie în scopuri medicale de marijuana, folosită în tratarea unor boli îngrozitoare. Noi cheltuim miliarde, umplem închisorile cu infractori care nu sunt violenţi, iar libertăţile noastre sunt sacrificate”, a declarat cântăreţul britanic.

Sursa

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments