Israel vrea sa se alature AIIB (Asian Infrastructure Investment Bank)

Israel a cerut sa se alature bancii AIIB, a comunicat miercuri Emmanuel Nahshon, purtatorul de cuvant al Ministerului Israelian de Externe.
Primul ministru Benjamin Netanyahu a semnat marti o scrisoare prin care face aceasta cerere, impreuna cu inca 40 de tari care vor sa se alature Bancii Asiatice de Investitii in Infrastructura.
Conform declaratiei ministrului, Israel spera ca statutul de membru in noua banca „vor crea oportunitati pentru companiile israeliene, pentru a fi incluse in proiecte de infrastructura, ce vor fi finantate de banca.”
AIIB va fi infiintata oficial probabil pana la sfarsitul acestui an, o sa fie o institutie financiara care va finanta proiecte de infrastructura in Asia. Membre fondatoare sunt deja 26 de tari in Asia si 5 tari in afara Asiei: UK, Elvetia, Noua Zeelanda, Luxemburg, Germania.
Patruzeci de tari au mai solicitat sa fie membre fondatoare ale bancii, inclusiv Rusia, Suedia, Spania, Olanda, Austria, Franta, Italia, Egipt, Australia etc.
Fondul Monetar International, Banca Asiatica de Dezvoltare si alte institutii financiare si-au exprimat dorinta sa coopereze cu noua banca propusa de China.
La inceputul acestei saptamani a fost lansata in Tel-Aviv o actiune comuna in sensul accelerarii schimburilor de afaceri intre Israel si China. Se urmareste cresterea legaturilor economice bilaterale si dublarea exporturilor Israelului in China.
Eugene Kandel, numit sa coordoneze actiunea, a spus ca in 2014 investitiile Chinei in Israel au crescut semnificativ.

Infrastructure_Vedetepenet.ro

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments