The Hurt Locker – filmul care i-a suflat lui James Cameron majoritatea premiilor la Oscar

The Hurt Locker este un portret bine conturat al situatie si curajului de care dau dovada cei mai putin recunoscuti dintre militari: tehnicienii genisti, care isi pun la incercare sansele de supravietuire si salveaza vieti in unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. Trei membrii ai elitei militare se lupta cu insurgentii incercand sa neutralizeze bombele plantate pe strazile din Bagdad, pentru a face locul mai sigur atat pentru locuitori cat si pentru americani. Misiunea lor este plina de presiune si mizele sunt la fel de mari pe cat rolul lor, misiunea nu lasa loc de greseli, dupa cum afla cand liderul lor isi pierde viata.
Cand sergentul William James (Jeremy Renner) preia controlul asupra trupei, Sanborn si Eldridge sunt socati de ceea ce pare o completa lipsa de respect pentru protocolul militar si masurile standard de singuranta. Si totusi, in ceata razboiului, aparentele nu sunt niciodata de incredere. Intrebarea care se pune in minte fiecaruia dintre ei este: e oare James un cowboy care traieste doar pentru experiente extreme, sau este un profesonist? Pe cand in jurul lor roiesc sunete infioratoare, barbatii incearca sa descopere caracterul noului lor lider, de ajuns de mult cat sa le ofere speranta ca vor mai apuca sa ajunga acasa.
Vizionara regizoare Katheryn Bigelow aduce atat elemente realistice rupte din viata fizica de zi cu zi a militarilor dar si o drama interioara cat se poate de umana, in filmul care de curand i-a adus acesteia o recunoastere deosebita, ea fiind prima femeie care a primit vreodata premiul Oscar pentru regie.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments