„The Crazies”, un horror care-ti taie respiratia

Remake al filmului cu acelasi nume, ecranizat prima oara in 1973 de George Romero, „The Crazies” are capacitatea de a te face sa crezi ca ceva atat de dracesc, nu este doar o nascocire bolnava a unei minti odihnite, ci o realitate cat se poate de probabila: una in care un razboi biologic este iminent.

Actiunea este amplasata intr-un oras de provincie din statul Iowa, numit Ogden Marsh, avand in centrul actiunii pe seriful orasului si sotia acestuia. Orasul este zguduit de o boala misterioasa raspandita prin intermediul apei, care face din orice persoana infectata un criminal gata sa ucida. Pentru cei ce nu au fost infectati exista doar 2 optiuni: sa paraseasca orasul sau sa se lupte cu virusul si victimele sale.

Printre aspectele pozitive ale peliculei exista elementul numit suspans, element destul de bine definit pentru un film horror, astfel, „The Crazies” este plin de momente care te fac sa tresari si chiar sa sari pe scaun, dar fara a deveni iritante. Ce face filmul acesta sa fie foarte realist este faptul ca e presarat cu un umor deosebit; cu toate ca nu e nimic amuzant la o turma de oameni setati pe a ucide, tocmai aceste schimbari de nuanta fac ca totul sa fie atat de dramatic.

Finalul face parte din acele aspecte pozitive geniale despre care v-am vorbit mai devreme; desigur nu va voi strica vizionarea spunandu-va finalul, dar tot ce va pot spune este ca e uluitor. In viata reala o asemenea situatie ar fi teribila, dar pe marele ecran reprezinta o imagine superba. Vizionare placuta!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bubu
bubu
13 years ago

super film…insa imi place descrierea filmului…felicitari celui care a scris-o