„The Book of Eli” – productie Warner Brothers cu Denzel Washington

Intr-un viitor nu prea indepartat, la aproape 30 de la ultimul razboi, un barbat singuratic paseste peste ramasitele a ce a fost odata America. Orase parasite, strazi distruse si un Pamant vestejit se intind in fata lui, toate urme ale unei distrugeri de marimi catastrofale. N-a mai ramas nici o civilizatie sau forma de lege: drumurile apartin unor gasti care ar fi in stare sa ucida doar pentru apa, o biata pereche de pantofi sau uneori chiar din placere. Dar acest calator nu are egal.

Razboinic nu de buna voie, ci din necesitate, Eli cauta doar liniste, dar odata provocat e in stare sa-si despice adversarul inainte ca acesta sa realizeze greseala fatala pe care a facut-o. Dar nu este viata sa pe care o apara cu atata invelsunare, ci speranta pentru un viitor mai bun. O speranta pe care a purtat-o cu el si a aparat-o timp de trei decenii si pe este determinat sa o infaptuiasca. Condus de devotament si ghidat de credinta sa, Eli face tot ce trebuie pentru a supravietui si a continua.

Doar un alt om in aceasta lume distrusa mai cunoaste puterea pe care Eli o detine, si acesta este hotarat sa si-o insuseasca; astfel, Carnegie (Garry Oldman), un conducator tiranic autoproclamat al unui oras de hoti si criminali decide sa ii ia cartea lui Eli. Intre timp fiica adoptativa a lui Carnegie, Solara (Mila Kunis), este fascinata de eroul filmului din alt motiv decat tatal sau: ea vede probabilitate unei lumi aflate inafara aceleia in care tatal sau domneste. Dar nici unul nu va gasi calea de a-l impiedica pe Eli sa-si indeplineasca scopul. Nimic si nimeni nu-l poate retine, Eli trebuie sa mearga in continuare pentru a aduce ajutor unei lumi lovite de dezastru.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments