VedetePeNet.ro Vedetele de la TV sunt si pe www

Avatar – un nou blockbuster marca James Cameron

 • Lansat la data de: 18 decembrie 2009
 • Bugetul in care s-a incadrat: 200 milioane de $
 • Incasari: de peste 232 de milioane de $ in primul weekend
 • Genul: Actiune, Aventura, SF
 • Regizor: James Cameron
 • Durata: 162 de minute
 • Distribuţie: Sam Worthington, Zoë Saldana, Signourey Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Cch Pounder, Wes Studi, Laz Alonso.
 • Premii: Premiul Golden Globe pentru “Cel mai bun regizor” si pentru “Cel mai bun film”, Premiul FFCC Award la categoria “Best Cinematography”, Sierra Award la categoria “Best Art Direction”, PFCS Award la categoriile “Best Cinematography”, “Best Visual Effects”, “Best Film Editing”, “Best Production Design”, Premiul Critics Choice Award la categoriile “Best Action Movie”, “Best Art Direction”, “Best Cinematography”, “Best Editing”, “Best Sound”, “Best Visual Effects”.

  Cand fratele ofiterul de marina Jake Sulivan moare intr-un jaf, acesta se decide sa ii ia locul in ceea ce va fi aventura vietii sale: misiunea de pe indepartata lume Pandora. Situatia in acest loc era departe de a fi roz, acest loc exotic si nou, populat de vietati stranii si forme umanoide albastre era in pragul unui lupte de ordin apocaliptic. Ne este prezentat eroul filmului, un tanar paraplegic care la inceputul luptei isi doreste doar sa-si recapete posibilitatea de a merge din nou, dar odata ajuns in aceasta noua lume, si familiarizat cu ea, afla ca dorintele lui palesc in comparatie cu necesitatile bizarei planete si cu timpul face din planeta Pandora casa sa.

  Jake afla de intentiile colonelului Miles Quaritch de a alunga intreaga civilizatie “Na`Vi”, si cu toate ca inainte lucrase pentru acesta, adunand informatii pretioase despre aceasta cultura umanoida si incercand sa se infiltreze in cadrul ei folosindu-se de personalitatea sa de tip “avatar”, cand se schimba datele problemei si colonelul porneste inainte cu planul sau de exterminare in masa, Jake se vede in situatia de a apara cu riscul propriei sale vieti acea noua lume. Lui Jake i se alatura Dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver) si Norm Spellman (Joel Moore), pornind astfel confruntarea dintre cele doua lumi.
  Intr-o imbinare de planuri care se intrepatrund: cel al razboiului, a povestii de dragoste dintre Jake si Neytiri, si cel al luptei pentru supravietuire a unui popor intreg, se scrie o pagina importanta in istoria cinematografiei intitulata “Avatar”. Filmul care s-a bucurat de un buget colosal, spunandu-se ca ar depasi 200 de miloane de $, a reusit sa doboare recordul detinut timp de 13 ani de catre productia “Titanic”, regizata de acelasi perfectionist – James Cameron. Investitia nu a fost in van,  Avatar inregistrand peste 2 miliarde de $ incasari.


  *

  LIKE VedetePeNet.ro