Avatar – un nou blockbuster marca James Cameron

Cand fratele ofiterul de marina Jake Sulivan moare intr-un jaf, acesta se decide sa ii ia locul in ceea ce va fi aventura vietii sale: misiunea de pe indepartata lume Pandora. Situatia in acest loc era departe de a fi roz, acest loc exotic si nou, populat de vietati stranii si forme umanoide albastre era in pragul unui lupte de ordin apocaliptic. Ne este prezentat eroul filmului, un tanar paraplegic care la inceputul luptei isi doreste doar sa-si recapete posibilitatea de a merge din nou, dar odata ajuns in aceasta noua lume, si familiarizat cu ea, afla ca dorintele lui palesc in comparatie cu necesitatile bizarei planete si cu timpul face din planeta Pandora casa sa.

Jake afla de intentiile colonelului Miles Quaritch de a alunga intreaga civilizatie „Na`Vi”, si cu toate ca inainte lucrase pentru acesta, adunand informatii pretioase despre aceasta cultura umanoida si incercand sa se infiltreze in cadrul ei folosindu-se de personalitatea sa de tip „avatar”, cand se schimba datele problemei si colonelul porneste inainte cu planul sau de exterminare in masa, Jake se vede in situatia de a apara cu riscul propriei sale vieti acea noua lume. Lui Jake i se alatura Dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver) si Norm Spellman (Joel Moore), pornind astfel confruntarea dintre cele doua lumi.
Intr-o imbinare de planuri care se intrepatrund: cel al razboiului, a povestii de dragoste dintre Jake si Neytiri, si cel al luptei pentru supravietuire a unui popor intreg, se scrie o pagina importanta in istoria cinematografiei intitulata „Avatar”. Filmul care s-a bucurat de un buget colosal, spunandu-se ca ar depasi 200 de miloane de $, a reusit sa doboare recordul detinut timp de 13 ani de catre productia „Titanic”, regizata de acelasi perfectionist – James Cameron. Investitia nu a fost in van,  Avatar inregistrand peste 2 miliarde de $ incasari.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments