5 Minute de istorie vestimentara in cinematografie

Cu totii vedem stiri despre cine stie ce noua celebritate, care socheaza printr-o bluzita suchie asortata cu noul catel, o noua relatie, etc. dar, cine isi mai aminteste de clasicii Hollywood-ului? Pentru cei tineri urmeaza o mica lectie de stilul vestimentar masculin.
Va vom enumera in decursul mai multor zile, cei mai fascinanti barbati ai anilor `60 (si nu numai), cu tot cu garderoba lor.

Subiectul zilei de azi: Gene Kelly – inconfundabilul.

Spectatorii isi vor amintit mereu de acel Gene Kelly care umbla cu o umbrela si cu un zambet enorm in rolul din „Singin’ in the Rain”. Ni-l amintim cu atat de mare drag incat omul a devenit practic un simbol, insa aceasta tendinta ii pune in umbra  stilul si gustul aproape supranatural pe care il avea in haine. In filme il vedem cu o varietate colosala de costume,  de la costume de culoare alba, la un banal arc – cu care era decorat in una din productiile sale, tocmai la cunoscuta sa uniforma navale (pe care el a numit-o odată „cel mai bun costum de dans creat vreodata”). In afara ecranului el a preferat o tinuta mai casual: mocasini cu sosete albe, veste in forma de v, pulovere pe gat si altele. A fost o reflectare a dorintei sale de a democratiza dansul – „Nu am vrut sa port haine de oameni bogati”, a spus el odata. „Am vrut sa dansez ca omul de pe stradă, la fel ca in perioada in care lucram pentru a ma sustine in facultate, ca atunci cand lucram la pompa de gaze din Pittsburgh”.  Ironia este, ca e usor sa incerci sa copiezi farmecul sau contagioase si exuberanta autentica, insa nimeni nu ar putea fi vreodata fi cum a fost Kelly cu adevarat, el a fost cu adevarat unic.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments