Suporter condamnat pentru ca a amenintat pe Facebook

Un bărbat a fost condamnat la 15 luni de închisoare pentru că a ameninţat, pe reţeaua Facebook, o jurnalistă sârbă care a realizat un reportaj despre violenţa în fotbal, a anunţat agenţia Tanjug, informează AFP.

Stefan Hadziantonovici a fost găsit vinovat de „punerea în pericol a securităţii” jurnalistei Brankica Stankovici, de la postul B92.

Şase persoane au fost inculpate, la jumătatea lunii februarie, pentru că au ameninţat-o pe Stankovici şi au avut un comportament violent la un meci dintre echipele Partizan Belgrad şi Şahtior Doneţk.

Suporterii respectivi au fost arestaţi, la sfârşitul lunii decembrie, după un incident la meciul respectiv, contând pentru Liga Europa. Fanii au scandat ameninţări cu moartea la adresa lui Stankovici, o jurnalistă celebră care a realizat un documentar despre huliganii din fotbalul sârb şi activităţile lor criminale.

În documentar, Stankovici a prezentat mai mulţi huligani suspectaţi că ar fi fost implicaţi în numeroase violenţe, în special în altercaţiile ce au dus la moartea unui suporter francez, Brice Taton, în septembrie 2009.

sursa:Mediafax

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments